Pilot Boekenbezorgservice loopt per 1 juni af

Gepubliceerd op: 27 mei 2020 12:51

Bibliotheekleden van 70 jaar en ouder konden sinds 20 april 2020 eenmalig boeken thuis laten bezorgen. De bibliotheek startte deze pilot na berichten van oudere leden over de moeilijkheden die zij ervaren bij het gebruik van het online aanbod. De bezorgservice stopt per 1 juni, maar de bibliotheek kijkt terug op een positieve ervaring.

In de eerste drie weken van de pilot ontvingen maar liefst 300 70-plussers boeken thuis. Sinds 11 mei nemen de verzoeken tot bezorging duidelijk af. Dat is begrijpelijk, want bibliotheekleden kunnen sinds 14 mei weer naar de bibliotheken om te lenen.

Hebt u nog materialen thuis?

Als deelnemers aan de pilot nog materialen thuis hebben, kunnen zij (of familie/ vrienden/ verzorger etc.) deze tot en met 3 juni boetevrij inleveren. Wie echt niet in staat is om zelf langs te komen, krijgt hulp van de bibliotheek. Racefietsclub KEK bood namelijk aan om te helpen bij het ophalen en gaat vanaf 8 juni fietsen.

Veiligheid voorop

Iedereen kan met een gerust hart de bibliotheken weer bezoeken om in te leveren en te lenen. Op de locaties zijn (hygiƫne)maatregelen genomen op basis van de adviezen van het RIVM. De veiligheid van bezoekers en medewerkers staat immers voorop. In dit bericht staat daar meer informatie over.