Pilot boekenbezorgservice voor ouderen van start

Gepubliceerd op: 14 april 2020 14:00

Bibliotheekleden van 70 jaar en ouder kunnen vanaf nu eenmalig boeken thuis te laten bezorgen. Bibliotheek Den Haag start deze pilot, die loopt tot 1 juni, na berichten van oudere leden over de moeilijkheden die zij ervaren bij het gebruik van het online aanbod.

Als gevolg van de maatregelen rond het Coronavirus zijn de bibliotheken gesloten en juist nu speelt het online aanbod van e-books en bijvoorbeeld luisterboeken een belangrijke rol in de dienstverlening. Dat een groep uit de samenleving minder goed gebruik kan maken van deze alternatieve dienstverlening, omdat zij soms minder digitaal vaardig zijn, deed de bibliotheek besluiten over te gaan tot de pilot.

Inspelen op signalen van onze leden
Paul Broekhoff, directeur Bibliotheek Den Haag licht de bezorgservice toe: “We ontvingen signalen dat een groep leden van boven de 70 jaar, hier niet mee uit de voeten kan. Als bibliotheek voelen wij de verantwoordelijkheid ook deze groep te bedienen. Met het brengen van onze boeken aan huis hebben we nu ook voor hen een mooie oplossing gevonden. De uitvoering gebeurt volgens de richtlijnen van het RIVM. Daarbij geldt veiligheid voor alles, voor zowel klant als medewerker.”

Speciale pagina
Leden van 70 jaar en ouder kunnen meedoen door het online formulier in te vullen. De bibliotheek realiseert zich dat het juist voor mensen die digitaal niet zo vaardig zijn lastig kan zijn dit zelf te doen, maar heeft in de huidige situatie beperkte mogelijkheden om de bezorgservice aan te bieden. Zij doet dan ook een beroep op naasten om personen die mogelijk in aanmerking komen te helpen als dat nodig is.
Alle informatie en voorwaarden vindt u via onderstaande link.