Studeren, uw krantje lezen en meer: veel kan weer!

Gepubliceerd op: 29 juni 2020 13:06

Nu de regering de maatregelen om verspreiding van het coronavirus versoepelt, openen wij de deuren van onze bibliotheken ook een stukje verder. Vanaf 1 juli kunt u weer langskomen om te studeren of werken met gebruik van de gratis WiFi of als vanouds een krant of tijdschrift lezen in uw bibliotheek. De aangepaste openingstijden blijven van kracht: maandag t/m zaterdag van 12.00 – 17.00 uur. En vanzelfsprekend houden we ons aan de (hygiëne-) maatregelen.

Voor u op een rijtje wat kan in de bibliotheken:

• Studeren of werken in de bibliotheek met gebruik van gratis WiFi
In de Centrale Bibliotheek is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor individueel gebruik. De plekken worden genummerd. Op de begane grond ontvangt u een boekenlegger met nummer als plaatsbewijs. Die levert u weer in op de begane grond als u vertrekt. Vooraf reserveren vooralsnog niet nodig.
• Uw krant of favoriete tijdschrift in de bibliotheek komen lezen. Het gebruik is op eigen risico, deze kranten en tijdschriften worden niet in quarantaine geplaatst
• Gebruikmaken van het Leescafé in de Centrale Bibliotheek
• Activiteiten bezoeken met een beperkt aantal deelnemers, reserveren is verplicht. U vindt het actuele aanbod in de agenda
• Inleveren en lenen, reserveringen en lidmaatschapszaken regelen
• Zelfstandig werken aan een bibliotheekcomputer, maximaal 60 minuten. Ondersteuning daarbij is helaas nog niet mogelijk.
• Op afspraak naar het Taalhuis: wie de Nederlandse taal minder goed spreekt en bijvoorbeeld moeite heeft met internetten en videobellen, kan met vragen terecht bij het Taalhuis. Maak wel eerst een afspraak via 070 353 44 55 of taalhuis@denhaag.nl

Veilig naar de bibliotheek

We willen uw bezoek aan de bibliotheek natuurlijk zo veilig mogelijk maken. Daarom zijn er maatregelen genomen:
• Een beperkt aantal mensen kan tegelijkertijd in de bibliotheek zijn, afhankelijk van de grootte van de ruimte. Dit houden medewerkers bij.
• Maak bij binnenkomst uw handen schoon met het desinfectiemiddel dat klaarstaat. Gebruik dit ook voor u werkt op een bibliotheekcomputer.
• Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en onze medewerkers.
• Hoest en nies in uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes, zoals het RIVM adviseert.
• Kom niet langs als u last heeft van symptomen die wijzen op mogelijke besmetting met het coronavirus, zoals hoesten, koorts en andere griepachtige verschijnselen.