Tips voor thuis

Gepubliceerd op: 20 maart 2020 11:50

Bibliotheek Den Haag moest uit veiligheidsoverwegingen na de maatregelen van het kabinet helaas ook de beslissing nemen om dicht te gaan, vooralsnog tot en met dinsdag 28 april. Hoe alles zich verder ontwikkelt is onzeker, maar we laten u natuurlijk niet in de steek! In dit bericht vindt u online tips voor thuis.

E-books lenen: ieder lid* van Bibliotheek Den Haag krijgt tijdelijk toegang tot het lenen van e-books in de periode dat de bibliotheken gesloten zijn. U kunt 10 e-books per keer voor drie weken lenen. Vind op deze pagina alle informatie.
(*m.u.v. de PC-pas)

De LuisterBieb-app: daar kunt u luisterboeken lenen. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Digitaal oefenen: hoewel u niet in de bibliotheek terecht kan voor uw cursus of hulp bij Klik en Tik, is online oefenen altijd mogelijk via Oefenen.nl. Via deze site oefent u met uw tablet of computer, met het internet, de taal en allerlei andere handige thema’s.

Taalhuis Den Haag: via de Facebookpagina van het Taalhuis kunt u Nederlands oefenen op uw eigen niveau, klik hier om mee te doen. Professionele begeleiding is van ma t/m vrij aanwezig.

Online databanken: dit zijn websites met een complete encyclopedie of een verzameling uittreksels van boeken en recensies. Sommige van deze databanken kunt u ook thuis bekijken als u lid bent van de bibliotheek.

Tips voor jeugd: op onze jeugdpagina hebben wij speciale tips voor onze jonge doelgroep gedeeld. Kijk naar voorleesfilmpjes, vind knutseltips of ga aan de slag met oefenen voor school.

Duik in de geschiedenis van Den Haag: met verschillende Verhalentafels zijn de afgelopen jaren veel herinneringen uit Den Haag verzameld. Die staan op Haagse Herinneringen. Ontdek op deze website meer over grote gezinnen, Scheveningse dracht, ADO, Haagse Helden, de Tweede Wereldoorlog en nog veel meer.

Bibliotheek Den Haag op YouTube: we streamen regelmatig, bijvoorbeeld bij Literatuur Late Night en Writers Unlimited. Op ons kanaal vindt u de afleveringen terug.

Podcast: luister alle podcasts terug op Spotify.

De Koninklijke Bibliotheek: op de website van de KB vindt u een Digitale Galerij waarin hun topstukken helemaal gedigitaliseerd zijn, en voorzien van inleidingen en rondleidingen.

Meer informatie
Eerdere berichtgeving en veelgestelde vragen aan de bibliotheek in verband met de maatregelen naar aanleiding van het Coronavirus vindt u hier

onlinebibliotheek