Materialen reserveren mogelijk, en stop boekenbezorgservice

Gepubliceerd op: 23 april 2021 14:12

Het kan weer: boeken, dvd’s, cd’s en games reserveren. Om dit een beetje te vieren, reserveert u van 3 mei t/m 15 juni gratis als u lid bent van de bibliotheek. Ook betaalt u in die periode geen leengeld voor materialen. De actie geldt voor alle lidmaatschappen.

Met de mogelijkheid om weer te reserveren, stopt helaas de boekenbezorgservice. Het vervoer van de gereserveerde materialen tussen de bibliotheken is nodig, en beide services tegelijkertijd aan te bieden, kan jammer genoeg niet.

Over de actie gratis reserveren

• U kunt maximaal drie reserveringen tegelijk maken per pas. Als u een reservering ophaalt en leent, dan kunt u weer een nieuwe gratis reservering maken.
  • Leengeld voor (gereserveerde) boeken, dvd’s, cd’s en games hoeft u niet te betalen t/m 15 juni, daarna weer wel.
  • De actie geldt voor alle materialen in de collectie van de Bibliotheek Den Haag. U krijgt een bericht als er iets voor u klaarstaat.
  • Gereserveerde boeken ophalen kan maandag tot en met zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur in elke bibliotheek. Op Bevrijdingsdag (woensdag 5 mei), Hemelvaartsdag (donderdag 13 mei) en Tweede Pinksterdag (maandag 24 mei) zijn alle wijkbibliotheken gesloten. De Centrale Bibliotheek is die dagen wel open van 12.00 -17.00 uur voor het afhalen van reserveringen, boekenpakketjes of inleveren van boeken.
  • Houd rekening met het volgende: de actie geldt niet voor reserveringen uit andere bibliotheken in Nederland (de IBL-aanvragen) of de Centrale Discotheek Rotterdam.

Over het stoppen met de boekenbezorgservice

Per 1 mei zal de bibliotheek stoppen met het bezorgen van boeken, om het vervoer van gereserveerde materialen tussen de bibliotheken mogelijk te maken. De boeken die u nog thuis heeft liggen, kunt u wel bij ons inleveren, ook als u niets komt afhalen. Zolang de bibliotheken gesloten zijn, blijft het afhalen van een boekenpakket mogelijk. U kunt dit hier aanvragen.