Venstertijden Bibliotheek Den Haag voor kwetsbare groepen

Gepubliceerd op: 23 september 2020 11:45

Bibliotheek Den Haag stelt m.i.v. zaterdag 26 september 2020 venstertijden in voor kwetsbare groepen. Vanaf dat moment kunnen kwetsbare groepen iedere zaterdagochtend, in elk stadsdeel, terecht tijdens een extra openingsuur.

Dit uur is bedoeld voor ouderen en mensen die snel ziek worden door het coronavirus, volgens de definitie van het RIVM.

Het aantal coronabesmettingen nam afgelopen tijd toe, onder meer in en om Den Haag. De veiligheidsregio Haaglanden kondigde daarom op vrijdag 18 september extra maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, waaronder speciale openingstijden voor kwetsbare groepen.

Vanaf zaterdag 26 september zal daarom per stadsdeel één bibliotheekvestiging wekelijks een uur eerder opengaan. De extra openingstijden worden ingesteld in het vertrouwen dat alléén mensen uit de kwetsbare groepen er gebruik van maken.

Buiten het extra openingsuur op zaterdag is iedereen welkom in al onze vestigingen. De reguliere openingstijden van alle Haagse bibliotheken vindt u op onze website.

Locaties en openingstijden

Iedere zaterdagochtend openen onderstaande bibliotheken een uur vroeger hun deuren voor kwetsbare groepen:

Haagse Hout 11.00 tot 12.00 uur Theresiastraat 195
Laak 11.00 tot 12.00 uur Linnaeusstraat 2
Loosduinen 11.00 tot 12.00 uur Loosduinse Hoofdstraat 555
Scheveningen 10.00 tot 11.00 uur Scheveningseweg 333
Schilderswijk 11.00 tot 12.00 uur Koningstraat 439
Segbroek 10.00 tot 11.00 uur Weimarstraat 353
Wateringse Veld 11.00 tot 12.00 uur Laan van Wateringse Veld 468
Ypenburg 11.00 tot 12.00 uur Schrabber 8

Veilig naar de bibliotheek

De bibliotheek wil er ook nu voor iedereen zijn. Dat geldt zeker ook voor mensen die zich op dit moment kwetsbaar voelen qua gezondheid, en daarom misschien minder makkelijk bij ons langkomen, maar onze service wel nodig hebben.

Vanzelfsprekend blijven de (hygiëne -)maatregelen van kracht, zodat uw bezoek aan de bibliotheek voor iedere bezoeker zo veilig mogelijk kan verlopen.

  • Bezoekers worden dringend verzocht een mondkapje te dragen in de bibliotheek, ook op de studie- en werkplekken.
  • Een beperkt aantal mensen kan tegelijkertijd in de bibliotheek zijn, afhankelijk van de grootte van de ruimte. Dit houden medewerkers bij.
  • Maak bij binnenkomst uw handen schoon met het desinfectiemiddel dat klaarstaat. Gebruik dit ook voor u werkt op een bibliotheekcomputer.
  • Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en onze medewerkers.
  • Hoest en nies in uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes, zoals het RIVM adviseert.
  • Kom niet langs als u last heeft van symptomen die wijzen op mogelijke besmetting met het coronavirus, zoals hoesten, koorts en andere griepachtige verschijnselen.