Bibliotheek Moerwijk officieel geopend

Gepubliceerd op: 15 juni 2022 08:34

De nieuwe Bibliotheek in Moerwijk heeft haar deuren geopend op dinsdag 17 mei 2022. De deuren gingen open met een druk op een grote rode knop door wethouder Robert van Asten en initiatiefneemster en buurtbewoonster Ellen van Osnabrugge. Samen met betrokkenen en buurtbewoners schoven zij vervolgens aan voor een ontbijtje, verzorgd door de Participatiekeuken.

Door de samenwerking van Vestia, HWW Zorg en Bibliotheek Den Haagt, en steun van Fonds1818, heeft Moerwijk nu eindelijk de zo gewenste bibliotheek. De (her)opening van een bibliotheek in Moerwijk past precies in de plannen van wethouder Robert van Asten om zoveel mogelijk bibliotheken terug te brengen in de wijken. 

Bij een bezuinigingsronde in 2012 verdwenen er bibliotheken, ook in Moerwijk. Jarenlang was er een kleine buurtbieb, maar waren bewoners aangewezen op de bibliotheken in Escamp of Schilderswijk. Dat hoeft nu niet meer. Aan de Twickelstraat 120, inpandig bij HWW Zorg, bevindt zich de nieuwe bibliotheek. De eerste schoolklas van lagere school De Grote Beer kwam al meteen langs en de kinderen werden voorgelezen door wethouder Van Asten.