Veelgestelde vragen maatregelen i.v.m. Coronavirus

Wanneer gaat de bibliotheek weer open?

Vooralsnog zijn alle bibliotheken gesloten tot en met dinsdag 28 april. Als er geen landelijke aanpassing komt van deze maatregel dan gaat de bibliotheek weer open op woensdag 29 april. Wij zullen u via onze website en sociale media hiervan op de hoogte houden.

Ik heb een inleverattendering gekregen, maar de bibliotheek is gesloten, wat nu?

U kunt de materialen thuis houden, over de periode dat de bibliotheek gesloten is en enkele dagen erna wordt geen boete berekend.

Ik wil een boek (cd, dvd, etc) reserveren via Mijn Bibliotheek, kan dat nog?

Tijdens de periode dat de bibliotheken gesloten zijn, kunt u niet meer reserveren.

Ik heb een boek (cd, dvd, etc) gereserveerd en dat staat nu klaar voor mij in een vestiging, maar die is gesloten, wat nu?

Het materiaal blijft voor u klaarstaan tot de bibliotheek weer open gaat. Hierna blijven ze een week voor u klaar staan in de door u gekozen vestiging.

Ik heb een boek (cd, dvd, etc) gereserveerd maar heb nog geen bericht gekregen dat het klaarstaat, kan ik de afhaallocatie laten wijzigen?

Nee op dit moment helaas niet, alles ligt even stil zo lang onze vestigingen gesloten zijn.

Ik heb een aanmaning ontvangen, maar kan mijn boek (etc) nergens inleveren?

U kunt de materialen thuis houden tot de bibliotheek weer open gaat, over de periode dat de bibliotheek gesloten is en enkele dagen erna wordt geen boete berekend. Lever de materialen wel zo snel mogelijk nadat de bibliotheek weer open is in.

NB: Klanten die materiaal in bezit hebben met een vervaldatum vóór 13 maart (materiaal dat al te laat was ten tijde van de bibliotheeksluiting) krijgen gewoon de boete die tot 13 maart is opgebouwd bij inleveren of verlengen en deze boete moet ook gewoon betaald worden. Alleen over de periode van 13 maart tot en met enkele dagen na de heropening wordt geen boete opgebouwd.

Ik heb geleende materialen met een vervaldatum voordat de bibliotheek weer open is, maar kan mijn geleende materialen (etc.) niet meer verlengen en nergens inleveren?

U kunt de materialen thuis houden tot de bibliotheek weer open gaat, over de periode dat de bibliotheek gesloten is en enkele dagen erna wordt geen boete berekend. Lever de materialen wel zo snel mogelijk, nadat de bibliotheek weer open is, in.

Ik had een kaartje gekocht voor een activiteit in een bibliotheekvestiging, maar deze is afgelast. Hoe krijg ik nu mijn geld terug?

Als u een kaartje heeft gekocht via Eventbrite dan wordt uw geld via dat adres ook teruggestort. Mocht u onverhoopt niets hebben ontvangen stuur dan svp een mail naar ame@denhaag.nl dan gaan wij kijken wat er is misgegaan. Vermeld in uw mail svp:      

  • Naam/woonplaats  
  • Naam + datum activiteit
  • Aantal gekochte kaarten
  • Bedrag waar het om gaat

Heeft u een kaartje gekocht bij een vestiging en deze per pin betaald? Neem dan contact op met die vestiging als deze weer open is (vooralsnog per 29/4). De vestiging noteert dan uw naam, het rekeningnummer en het bedrag en stuurt dit onze financiële administratie. Zij zorgen vervolgens dat u uw geld teruggestort krijgt.

Ik ben al lid van Bibliotheek Den Haag en wil gebruik maken van de online diensten, maar mijn abonnement is verlopen/wordt niet geaccepteerd op de website?

Hiervoor kunnen meerdere oorzaken zijn. Wij adviseren u om een mailtje te sturen naar onze klantenservice: klantenservice@bibliotheekdenhaag.nl. Vergeet daarbij niet om naast uw volledige naam ook uw lidmaatschapsnummer te vermelden. Zij nemen dan contact met u op.

Ik kan nu tijdelijk meer e-books lenen, omdat ieder lid, ongeacht het lidmaatschap 10 e-books per drie weken kan lenen. Gaat dit af van het totaal aantal e-books dat ik per jaar kan lenen?

Ja helaas wel. Het bleek technisch onmogelijk om de registratie van het aantal e-books dat u in deze periode leent, los te koppelen van de registratie van het aantal e-books dat u in totaal jaarlijks mag lenen. Als u bijvoorbeeld normaal gesproken maximaal 6 e-books per jaar mag lenen, en u heeft dat in deze periode al gedaan, dan tellen deze als gevolg daarvan dus mee op jaarbasis en kunt u in 2020 met uw huidige abonnement helaas geen e-books meer lenen. 

Krijg ik nog een aanmaning als mijn boek terug had gemoeten naar de bibliotheek?

Vanwege de maatregelen en de sluiting van de bibliotheken versturen we sinds 16 maart geen eerste en tweede aanmaningen voor niet ingeleverd materiaal meer. Ontving u eerder een aanmaning of verloopt uw leentermijn, dan kunt u de materialen thuis houden tot de bibliotheek weer open gaat. Over de periode dat de bibliotheek gesloten is en enkele dagen erna wordt geen boete berekend. Lever de materialen wel zo snel mogelijk in zodra de bibliotheek weer opent. 

Er loopt een incassoprocedure in verband met niet ingeleverde materialen, hoe gaat dat nu?

De incassoprocedures voor niet ingeleverde materialen zijn per maandag 23 maart opgeschort. Als de bibliotheken weer opengaan zullen we dit weer oppakken. Heeft u onverhoopt een brief ontvangen van een incassoburo dan kunt u deze meenemen naar de bibliotheek zodra wij weer open zijn. 

Ik wil graag lid worden, kan dat?

U kunt zich ook in deze periode via onze website aanmelden als nieuwe lid: https://www.bibliotheekdenhaag.nl/word-lid.html
Omdat de fysieke Bibliotheek Den Haag momenteel gesloten is kunt u het lidmaatschap momenteel alleen gebruiken voor online dienstverlening en het lenen van e-books. Na heropening van de bibliotheken kunt u weer gebruik maken van alle mogelijkheden.

Waarom zijn de bibliotheken niet gedeeltelijk open, zoals bijvoorbeeld de supermarkt?

Vanuit het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen (OCW) is bepaald dat de bibliotheken vooralsnog tot en met dinsdag 28 april gesloten zijn. Dit gebeurt om de veiligheid en gezondheid van u als bezoeker, onze medewerkers en iedereen om ons heen te waarborgen en verspreiding van het Coronavirus zo veel mogelijk tegen te gaan. We houden u uiteraard op de hoogte bij veranderingen.

Mijn vraag staat niet in dit overzicht!

In dat geval kunt uw vraag mailen naar onze klantenservice via onderstaande knop.

Laatste update: 2 april 2020