Veelgestelde vragen opening

Bibliotheek Den Haag is vanaf donderdag 14 mei weer open, is alles dan weer zoals het voor de sluiting was?

We zijn blij dat we weer open gaan, vooralsnog met aangepaste dienstverlening. Voor alle informatie over de aangepaste openingstijden, beschikbare dienstverlening, huisregels en veiligheidsmaatregelen verwijzen wij u naar deze pagina.

Ik heb geleend materiaal met een vervaldatum van 13 maart en later

De bibliotheek heeft alle uitstaande uitleningen vanaf die datum automatisch verlengd tot 25 mei. Om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijkertijd langskomen, zijn we coulant in de omgang met boetes: het terugbrengen van materialen kan tot en met 3 juni boetevrij.

Ik heb voor de sluiting een boek (cd, dvd, etc) gereserveerd, maar kon het niet meer ophalen. Staat dit nog klaar nu de bibliotheek weer open is?

Het materiaal is opnieuw voor u gereserveerd en staat weer voor u klaar. U ontvangt een reserveringsbericht met alle informatie.

Ik had een kaartje gekocht voor een activiteit in een bibliotheekvestiging, maar deze is afgelast. Hoe krijg ik nu mijn geld terug?

Als u een kaartje heeft gekocht via Eventbrite dan wordt uw geld via dat adres ook teruggestort. Mocht u onverhoopt niets hebben ontvangen stuur dan svp een mail naar ame@denhaag.nl dan gaan wij kijken wat er is misgegaan. Vermeld in uw mail svp:      

 • Naam/woonplaats  
 • Naam + datum activiteit
 • Aantal gekochte kaarten
 • Bedrag waar het om gaat

Heeft u een kaartje gekocht bij een vestiging en deze per pin betaald? Neem dan contact op met die vestiging als deze weer open is. De vestiging noteert dan uw naam, het rekeningnummer en het bedrag en stuurt dit onze financiële administratie. Zij zorgen vervolgens dat u uw geld teruggestort krijgt.

Ik kan nu tijdelijk meer e-books lenen, omdat ieder lid, ongeacht het lidmaatschap 10 e-books per drie weken kan lenen. Gaat dit af van het totaal aantal e-books dat ik per jaar kan lenen?

Ja helaas wel. Het bleek technisch onmogelijk om de registratie van het aantal e-books dat u in deze periode leent, los te koppelen van de registratie van het aantal e-books dat u in totaal jaarlijks mag lenen. Als u bijvoorbeeld normaal gesproken maximaal 6 e-books per jaar mag lenen, en u heeft dat in deze periode al gedaan, dan tellen deze als gevolg daarvan dus mee op jaarbasis en kunt u in 2020 met uw huidige abonnement helaas geen e-books meer lenen. 

Kunnen boeken thuisbezorgd worden?

Op maandag 20 april is Bibliotheek Den Haag bij wijze van proef gestart met een bezorgservice voor leden van 70 jaar of ouder. Deze pilot loopt tot 1 juni. De service blijft dus ook in mei nog doorgaan, ondanks de heropening van de vestigingen m.i.v. 14 mei.

U kunt meedoen door het online formulier in te vullen. Kent u iemand die dit graag zou willen, maar zelf niet zo digitaal vaardig is? Helpt u diegene dan met het invullen van het formulier. Deelname is wel aan een aantal voorwaarden gebonden:

 • De service is voor mensen van 70 jaar of ouder
 • U woont in Den Haag
 • U bent lid van Bibliotheek Den Haag
 • Het gebruik van deze service is eenmalig
 • U kunt maximaal 6 objecten per keer lenen
 • U kunt maximaal 1 dvd per keer lenen (deze telt mee als object)
 • De materialen zijn drie weken uitgeleend. Als de bibliotheek nog dicht is tegen die tijd, dan betaalt u geen boete als u de materialen weer terugbrengt.

Meer informatie en het inschrijfformulier vindt u op bibliotheekdenhaag.nl/bezorgservice

Kan ik compensatie ontvangen voor de periode dat de bibliotheek gesloten was?

Bibliotheek Den Haag ging op 13 maart 2020 dicht door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wij realiseren ons dat leden met een Kleine Pas, Basispas, Pluspas of Sterpas nu wel voor een lidmaatschap betalen, maar dat wij op dat moment helaas niet aan de oorspronkelijke voorwaarden konden voldoen. Nu we weten hoe lang deze periode heeft geduurd (van 13 maart 2020 t/m 13 mei 2020) hebben wij een aantal mogelijkheden voor u op een rij gezet op deze pagina.

Mijn vraag staat niet in dit overzicht!

In dat geval kunt uw vraag mailen naar onze klantenservice via onderstaande knop.

Laatste update: 19 mei 2020