Vrijwilliger Taal in de Bibliotheek

Wij zoeken in samenwerking met Taal aan Zee voor zaterdagochtend in Bibliotheek Laakkwartier vrijwilligers die groepen volwassenen willen begeleiden bij het oefenen met de Nederlandse taal.

Wat gaat u doen?
Elke week kunnen anderstaligen (inburgeraars, oudkomers, vluchtelingen, expats) en vrijwilligers elkaar in de bibliotheek ontmoeten om samen Nederlands te spreken. Het gaat nadrukkelijk om een informele bijeenkomst, waarin u de deelnemers om zoveel mogelijk te praten en te luisteren naar elkaar

Wat wij vragen:

• U heeft een goede beheersing van het Nederlands en bent bereid en in staat om uw taalgebruik aan te passen aan het niveau van de deelnemer(s).
  • U staat open voor andere culturen en levensopvattingen.
  • U communiceert op een open en vriendelijke manier.
  • U bent bereid deel te nemen aan een basistraining en aan werkoverleg/intervisie.

Voor deze functie vragen wij daarnaast het volgende:

• U weet hoe u een veilige en uitnodigende sfeer kunt scheppen die mensen uitnodigt om te praten.
  • U kunt een groepsgesprek begeleiden en waar nodig sturen.
  • U bent flexibel en je kunt improviseren.

Wat wij bieden:

• een prettige werksfeer en ontmoetingen met bijzondere mensen
  • ondersteuning, scholing en training door professionele medewerkers
  • vergoeding van reiskosten op basis van openbaar vervoer en een vergoeding van noodzakelijk gemaakte onkosten
  • WA- en ongevallenverzekering tijdens je vrijwilligerswerk.
  • u ontvangt een vergoeding van €5 per bijeenkomst.
  • Verder bent u gedurende uw periode als vrijwilliger gratis lid van Bibliotheek Den Haag en krijgt u een bibliotheekpas.
  • uw werkplek is Bibliotheek Laakkwartier

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Karlijn Ernst
karlijn.ernst@denhaag.nl