Vrijwilliger Zomerse taaldagen

Lijkt u het leuk om mensen de te helpen bij het leren van de Nederlandse taal en bent u (deels) beschikbaar tijdens de zomermaanden juli en augustus? Tijdens de Zomerse taaldagen oefent u wekelijks twee uur Nederlands met groepjes anderstaligen. Interesse? Meldt u aan als vrijwilliger!

Veel taalscholen gaan in de zomervakantie dicht, waardoor mensen een lange tijd geen Nederlands oefenen. Om dit gat te overbruggen zijn de Zomerse taaldagen er. Tijdens de Zomerse taaldagen oefenen we in kleine groepjes op een informele manier de Nederlandse taal waarbij de nadruk ligt op spreken. Voor elke bijeenkomst is er een lesplan met een thema en bijbehorende kopieerbladen. Er is lesmateriaal voor de doelgroep A1/A2 (beginners) en B1/B2 (gevorderden).  

U begeleidt de deelnemers zelfstandig, maar natuurlijk doet u dit niet alleen. Met vragen kunt altijd terecht bij de coördinator. En u volgt een training waarin u leert hoe deelnemers het best begeleid kunnen worden.

Waar?
Er is behoefte aan meerdere vrijwilligers voor verschillende bibliotheekvestigingen. Onder andere de Centrale Bibliotheek, Bibliotheek Laak, Bibliotheek Schilderswijk, Bibliotheek Leidschenveen, Bibliotheek Wateringse Veld, Bibliotheek Loosduinen en Bibliotheek Transvaalkwartier. Staat de vestiging waar u graag aan de slag zou gaan hier niet bij? Neem contact met ons op, misschien is hier namelijk toch iets mogelijk.

Wanneer?
De Zomerse taaldagen vinden plaats tijdens de zomermaanden juli en augustus 2022. U begeleidt een of twee keer per week een bijeenkomst van ongeveer 2 uur. De exacte dag en tijd hangt van de vestiging en kan in overleg worden afgesproken. Wilt u ook na de zomerperiode bij de Bibliotheek betrokken blijven als taalvrijwilliger? Dat is zeker mogelijk! Bijvoorbeeld als vrijwilliger bij het Taalhuis, Taal in de Bibliotheek of bij onze spreekuren.

Aanmelden
Neem contact op met Raïsa Pracht: raisa.pracht@denhaag.nl of 06-29641302.

Wij vragen van onze Taalvrijwilligers:
Wij zijn op zoek naar mensen die affiniteit hebben met anderstaligen en daarnaast zelf goed de Nederlandse taal machtig zijn.

  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Een grote mate van verantwoordelijkheidsgevoel
  • Affiniteit met andere culturen
  • Een goede luisteraar

Daarnaast kun je als vrijwilliger rekenen op:

  • Een inspirerende omgeving
  • Een gratis lidmaatschap van Bibliotheek Den Haag (Basispas)
  • Onkostenvergoeding (5 euro per keer)
  • WA- en ongevallenverzekering tijdens het begeleiden
  • Ondersteuning, scholing en training door professionele medewerkers