BoekenParade

Welkom bij de BoekenParade,

met favoriete boeken van  biebmedewerkers als tip voor jou. Ontdek verhalen die hen betoverden, ontroerden, en lieten lachen. Van klassiekers, tot moderne meesterwerken en alles daar tussenin. Deze wil je lezen!


on the road

de Tip van Robert

Het geestelijke in de kunst 

"Dit boek geeft een uniek kijkje in de beweegredenen achter de abstracte kunstontwikkeling. Zo is het een hulp om abstracte kunst beter te kunnen lezen. "

leen dit boek

de Tip van Lieke

Als het zaterdag wordt

"Spannend en meeslepend met een plottwist!"

 

leen dit boek

de Tip van Colette

Lampje

"Haast niet uit te leggen, er zit zoveel in: fantasie, spanning, mysterie, humor, emotie, en fantastisch uitgewerkte karakters. En het boek is écht mooi geschreven, het sleept je mee. "

leen dit boek

het boek van vergeten woorden

de Tip van Maike

Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda

"Ik lees dit boek voor aan mijn dochter en maak soms foto's van alinea's om te appen naar vriendinnen. Zo kunnen ze meegenieten van de grapjes. Het boek bevat rijke taal, humor en allerlei interessante weetjes."

leen dit boek

de Tip van Bart

leen dit boek

Zonder grenzen

"Dit boek leerde mij dat een grens niet alleen een afscheiding, maar juist ook de verbinding tussen entiteiten is."

leen dit boek


kapitein

de Tip van Elisabeth

Pluto

"Het is niet een leuk boek. Het thema rouw en verlies is aangrijpend beschreven door deze schrijfster. Het is een taalkunstwerk met de meest prachtige zinnen en woordspelingen. Na het lezen was ik een paar dagen erg verdrietig vanwege het verhaal, en tegelijk verrukt omdat ik zo iets prachtigs had mogen meemaken. Want dit boek lees je niet, het overkomt je."

leen dit boek

de Tip van Astrid

De ontembare vrouw

"Clarissa Pinkola Estes vertelt verhalen voor elke levensfase als heling voor je ziel. Verhalen die je laten zien dat we allemaal in ontwikkeling zijn en leren. Je kunt je herkennen in archetypen van over de hele wereld."

leen dit boek

de Tip van Selma

Vreugde der wet

"Ik heb het boek liggen om te herlezen. Je krijgt meer inzicht in het dagelijks leven van een Joodse familie.."

leen dit boek

 • Jan Brokken In het huis van de dichter

  Het levensverhaal van de Russische, naar Nederland gevluchte klassieke pianist Youri Egorov (1954-1988).

  Gedrukt boek

 • Louis Couperus Eline Vere

  De levensgeschiedenis van een begaafde, maar melancholieke vrouw uit de Haagse aristocratie van rond 1900.

  Gedrukt boek

 • Bill Bryson A walk in the woods

  Verslag van de ervaringen van de auteur met de Appalachian Trail, een lange afstands wandelroute van ruim 3000 kilometer van Springer Mountain in Georgia tot Mount Kathadin in Vermont.

  Gedrukt boek

 • Jaap Robben Schemerleven

  Wanneer de jonge, vrijgevochten Frieda Tendeloo op een late wintermiddag in 1963 de dichtgevroren Waal op stapt, wacht haar een ontmoeting die ze nooit meer zal vergeten. Tussen de ijsschotsen op de witte rivier ontmoet ze de getrouwde Otto. Ze beleven een liefde die onstuimig begint, maar noodlottig eindigt. Haar leven lang houdt ze haar herinneringen...

  Luisterboek (digitaal)

leen dit boek

de Tip van Anna

Radicaal Ontwaken van Dr. Shefali

"Ik geloof dat elke vrouw dit boek gelezen moet hebben. Het boek leidt tot een groeiend begrip en respect voor jezelf en voor de vrouwen die je kent."

leen dit boek

de Tip van Ingrid

Je mag mij altijd bellen 1001 dagen van rouw

"Het boek is een "feest der herkenning" voor (jonge) weduwes. Het geeft de bittere realiteit weer waar zij dagelijks mee geconfronteerd worden, want hoe goed bedoeld de hulp ook is: uiteindelijk sta je er meestal toch alleen voor. Zo is het boek ook een spiegel voor de omgeving en biedt het handvatten en een inkijkje in het weduwenbestaan."

leen dit boek

de Tip van Arthur

Briljante Planten

"Lekker de natuur in met dit boek. Op zoek naar wilde dieren, vogels en insecten. Ze zijn vaak weg voor je ze ziet, maar planten daarentegen, die blijven gewoon staan."

leen dit boek

leen dit boek
 • Roald Dahl Danny the champion of the world

  De 9-jarige Danny (ik-figuur) woont met zijn vader in een woonwagen bij een benzinepomp. Als Danny vader hem verschillende manieren laat zien om fazanten te stropen, begint een spannend avontuur. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

 • Hanya Yanagihara Een klein leven

  Vier jongens van begin twintig sluiten vriendschap voor het leven maar toch blijkt dat één van hen een vreselijk geheim met zich meedraagt.

  Gedrukt boek

 • Johan Harstad Max, Mischa & het Tet-offensief

  Na de basisschool emigreert een jongen van Noorwegen naar de Verenigde Staten en krijgt daar na een periode van eenzaamheid een goede vriend en later een relatie met een kunstenares.

  Gedrukt boek

 • Jonathan Safran Foer Everything is illuminated

  Een jonge joods-Amerikaanse schrijver gaat op zoek naar sporen van zijn familie op het Oekraïense platteland.

  Gedrukt boek

de Tip van Sam

Gastvrijheid

"Chris Keulemans beschrijft prachtig dat we niet zonder gastvrijheid kunnen in het leven. Het is net zo van belang als licht en water. Dit boek geeft prachtige inzichten over wat gastvrijheid teweeg brengt. Het raakte me omdat het zo simpel kan zijn en tegelijkertijd een kunst is om open te staan voor anderen en de wereld."

leen dit boek

de Tip van Liesbeth

leen dit boek

Neem nooit een beste vriend

"Erna Sassen schrijft geweldige Young Adult-literatuur. Haar boeken zijn humoristisch en tegelijkertijd zeer gelaagd en ontroerend. Ze weet de belevingswereld van jongeren op een razend knappe en geloofwaardige manier te omschrijven. Eigenlijk wil ik al haar boeken aanraden!"

leen dit boek

leen dit boek

de Tip van Ronald

Charlatan 

"Dit jaar is dit mijn favoriete boek, omdat Zadie Smith een fictieve en onbekende vrouwelijke hoofdpersoon op een originele manier haar omgeving en haar relaties laat beschouwen, waarin bestaande bekende personen als Dickens en Thackeray bijrollen vervullen, en waar een waargebeurde rechtszaak centraal staat."

leen dit boek

de Tip van Nanette

Ik eet zo graag

"Heerlijke eenvoudige en gezonde recepten."

leen dit boek

de Tip van Marlouke

Rekenen voor je leven

"Een leuk boek over het onderwerp 'rekenen' schrijven, dat is heel bijzonder. Dit is een geweldig interessant en leerzaam boek, voor kinderen maar ook voor leerkrachten. De rubriek informatieve jeugdboeken is soms helemaal niet bekend, ik wijs kinderen er altijd op. Er staat zoveel moois tussen, dit is een van die pareltjes."

leen dit boek


leen dit boek

de Tip van Roos

Vad3r

"Je leest het dagboek van een vader, die zich voorbereidt op de komst van zijn derde kindje. Het boek is erg persoonlijk, puur en eerlijk geschreven, dat vind ik heel mooi."

leen dit boek

de Tip van Suzanne

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

"Ik lees het samen met mijn dochter! Ook als je 15 bent is het heerlijk om voorgelezen te worden. Samen leren we heel veel over deze bijzondere vrouwen. Het boek zorgt voor leuke gesprekken. Er zijn nog meer delen van deze boeken over vrouwen, allemaal erg interessant."

leen dit boek

 • Ingrid Jonker Ik herhaal je

  Keuze uit het werk van de Zuid-Afrikaanse dichteres (1933-1965) met vertaling en biografische schets.

  Gedrukt boek

 • J. Sharpe Syndroom

  Een jongeman verliest zijn zusje en dan blijkt niemand van haar bestaan te weten waarna een angstige zoektocht start.

  Gedrukt boek

 • Fatma Aydemir Schimmen

  Hüseyin heeft dertig jaar in Duitsland gewerkt en nu vervult hij eindelijk zijn droom: wonen in een appartement in Istanbul. Maar op de dag van de verhuizing krijgt hij een hartaanval. Voor de begrafenis reist zijn familie hem vanuit Duitsland achterna: zijn oudste dochter Sevda, die weliswaar succesvol is, maar niet heel gelukkig. Zijn zoon Hakan,...

  Luisterboek (digitaal)

leen dit boek

de Tip van Marjolein

Angela's Ashes

"Ik was begin twintig toen ik het boek las. Ik kan mij herinneren dat het boek veel indruk op mij maakte. Je voelt je verbonden met het hoofdpersonage, je leeft mee en tegelijkertijd ben je opgelucht dat dit leed jou bespaard blijft."

leen dit boek

de Tip van Linda

Twister

"Het is een boek voor kinderen vanaf 9 jaar, maar als je een Groot Mens bent dan is het ook geweldig. Het is spannend (soms eng) en toverachtig. Het leest als een trein en het taalgebruik is beeldend en poëtisch. Ik heb de Nederlandse vertaling gelezen, maar ik ben nu eigenlijk wel benieuwd naar de originele versie."

leen dit boek

de Tip van Ilse

Het zoutpad

"Je wordt meegevoerd in de wandeltocht (en overlevingstocht) van Raynor en Moth langs de eeuwenoude Zuid West-kust van Engeland."

leen dit boek

leen dit boek