BoekenParade

Welkom bij de BoekenParade,

met favoriete boeken van  biebmedewerkers als tip voor jou. Ontdek verhalen die hen betoverden, ontroerden, en lieten lachen. Van klassiekers, tot moderne meesterwerken en alles daar tussenin. Deze wil je lezen!


leen dit boek

de Tip van Anna

Radicaal Ontwaken van Dr. Shefali

"Ik geloof dat elke vrouw dit boek gelezen moet hebben. Het boek leidt tot een groeiend begrip en respect voor jezelf en voor de vrouwen die je kent."

leen dit boek

de Tip van Ingrid

Je mag mij altijd bellen 1001 dagen van rouw

"Het boek is een "feest der herkenning" voor (jonge) weduwes. Het geeft de bittere realiteit weer waar zij dagelijks mee geconfronteerd worden, want hoe goed bedoeld de hulp ook is: uiteindelijk sta je er meestal toch alleen voor. Zo is het boek ook een spiegel voor de omgeving en biedt het handvatten en een inkijkje in het weduwenbestaan."

leen dit boek

de Tip van Arthur

Briljante Planten

"Lekker de natuur in met dit boek. Op zoek naar wilde dieren, vogels en insecten. Ze zijn vaak weg voor je ze ziet, maar planten daarentegen, die blijven gewoon staan."

leen dit boek

leen dit boek

de Tip van Sam

Gastvrijheid

"Chris Keulemans beschrijft prachtig dat we niet zonder gastvrijheid kunnen in het leven. Het is net zo van belang als licht en water. Dit boek geeft prachtige inzichten over wat gastvrijheid teweeg brengt. Het raakte me omdat het zo simpel kan zijn en tegelijkertijd een kunst is om open te staan voor anderen en de wereld."

leen dit boek

de Tip van Liesbeth

leen dit boek

Neem nooit een beste vriend

"Erna Sassen schrijft geweldige Young Adult-literatuur. Haar boeken zijn humoristisch en tegelijkertijd zeer gelaagd en ontroerend. Ze weet de belevingswereld van jongeren op een razend knappe en geloofwaardige manier te omschrijven. Eigenlijk wil ik al haar boeken aanraden!"

leen dit boek

leen dit boek

de Tip van Ronald

Charlatan 

"Dit jaar is dit mijn favoriete boek, omdat Zadie Smith een fictieve en onbekende vrouwelijke hoofdpersoon op een originele manier haar omgeving en haar relaties laat beschouwen, waarin bestaande bekende personen als Dickens en Thackeray bijrollen vervullen, en waar een waargebeurde rechtszaak centraal staat."

leen dit boek

de Tip van Nanette

Ik eet zo graag

"Heerlijke eenvoudige en gezonde recepten."

leen dit boek

de Tip van Marlouke

Rekenen voor je leven

"Een leuk boek over het onderwerp 'rekenen' schrijven, dat is heel bijzonder. Dit is een geweldig interessant en leerzaam boek, voor kinderen maar ook voor leerkrachten. De rubriek informatieve jeugdboeken is soms helemaal niet bekend, ik wijs kinderen er altijd op. Er staat zoveel moois tussen, dit is een van die pareltjes."

leen dit boek

leen dit boek

de Tip van Roos

Vad3r

"Je leest het dagboek van een vader, die zich voorbereidt op de komst van zijn derde kindje. Het boek is erg persoonlijk, puur en eerlijk geschreven, dat vind ik heel mooi."

leen dit boek

de Tip van Suzanne

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

"Ik lees het samen met mijn dochter! Ook als je 15 bent is het heerlijk om voorgelezen te worden. Samen leren we heel veel over deze bijzondere vrouwen. Het boek zorgt voor leuke gesprekken. Er zijn nog meer delen van deze boeken over vrouwen, allemaal erg interessant."

leen dit boek

leen dit boek

de Tip van Marjolein

Angela's Ashes

"Ik was begin twintig toen ik het boek las. Ik kan mij herinneren dat het boek veel indruk op mij maakte. Je voelt je verbonden met het hoofdpersonage, je leeft mee en tegelijkertijd ben je opgelucht dat dit leed jou bespaard blijft."

leen dit boek

de Tip van Linda

Twister

"Het is een boek voor kinderen vanaf 9 jaar, maar als je een Groot Mens bent dan is het ook geweldig. Het is spannend (soms eng) en toverachtig. Het leest als een trein en het taalgebruik is beeldend en poëtisch. Ik heb de Nederlandse vertaling gelezen, maar ik ben nu eigenlijk wel benieuwd naar de originele versie."

leen dit boek

de Tip van Ilse

Het zoutpad

"Je wordt meegevoerd in de wandeltocht (en overlevingstocht) van Raynor en Moth langs de eeuwenoude Zuid West-kust van Engeland."

leen dit boek

leen dit boek