Bibliotheekpartners

Welke organisaties vind je in de bibliotheek?

Bibliotheek Den Haag biedt ruimte aan onderstaande partnerorganisaties. Je kunt bij sommige van deze partners terecht voor vragen of hulp. 

Den Haag FM

Logo Jongeren informatiepunt

Vanuit de Centrale Bibliotheek aan het Spui zendt Den Haag FM live haar radio programma uit. Met Haagse gasten, lokaal nieuws en politiek Den Haag. Luister elke dag mee op 92.0 FM of via de website.

Meer over Den Haag FM

Koninklijk Conservatorium

Logo Stichting Buurtwerk

Een groot deel van de collectie van het Koninklijk Conservatorium is te vinden op de vijfde verdieping van de Centrale Bibliotheek. 

Meer over het Conservatorium

Nederlands Muziek Instituut

Logo Cultuurfonds Zoetermeer

Bladmuziek, boeken over muziek, muziektijdschriften, naslagwerken, series van belangrijke muziekedities, CD’s en DVD’s. De collectie van het NMI is te raadplegen en te leen op de vijfde verdieping van de Centrale Bibliotheek.

Meer over het NMI

Belastingwinkel

Logo Stichting Buurtwerk

De Stichting Belastingwinkel Rotterdam verleent gratis fiscaal advies aan financieel kwetsbare particulieren. Spreekuren zijn op dinsdag om 17:30 – 20:00 in de Centrale Bibliotheek.

Meer over de Belastingwinkel

Duurzaam Den Haag

Logo Cultuurfonds Zoetermeer

Duurzaam Den Haag is een onafhankelijke stichting die mensen ondersteunt en verbindt die samen hun huis, bedrijf of omgeving willen verduurzamen. Het loket vind je op de derde verdieping van de Centrale Bibliotheek. Deze is iedere vrijdag geopend van 12:00 t/m 15:00 uur.

Meer over het Duurzaam Den Haag

Haagse Wetswinkel

Logo Jongeren informatiepunt

De Haagse Wetswinkel voorziet de sociaal-economisch zwakkere burgers van Den Haag en omstreken van vrijblijvend juridisch advies. In verschillende bibliotheken zijn spreekuren te bezoeken. Bekijk de tijden >

Meer over de Haagse Wetswinkel


Historisch Informatie Punt

Om inwoners van Den Haag kennis te laten maken met het Haagse erfgoed is er in ieder stadsdeel een Historisch Informatie Punt (HIP) in de bibliotheek ingericht. Je hebt er toegang tot een speciale boekencollectie, foto's en kranten. Ook worden er activiteiten aangeboden.

Meer over HIPs

Informatiepunt Digitale Overheid

Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom langs bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek. Er zijn informatiepunten in verschillende bibliotheken.

Meer over IDO

Taalhuis Den Haag

Wie de Nederlandse taal minder goed spreekt en bijvoorbeeld moeite heeft met internetten en videobellen, kan met vragen terecht bij het Taalhuis in de Centrale Bibliotheek.

Meer over het taalhuis