Contact

Vraag en antwoord over onze heropening

Kan ik nog gebruik maken van de afhaalservice en de bezorgservice?

Deze services stoppen, omdat u vanaf 20 mei weer zelf boeken kunt (laten) halen.

Hoe gaat de bibliotheek om met boetes voor materialen die ik nog thuis heb liggen?

De bibliotheken zijn lang dicht geweest. Daarom kunt u tot 16 juni titels die tijdens de sluiting zijn geleend boetevrij inleveren, daarna berekent het systeem weer boetes. Boetes die al voor 15 december waren opgebouwd, toen de bibliotheken nog open waren, lopen door of staan nog op uw pas. 

Ik heb nog boeken van de bezorgservice thuis, komt de bibliotheek die ophalen?

Nee, een ophaalservice was nooit onderdeel van de bezorgservice en nu de bibliotheken weer open zijn kan iedereen die zelf terugbrengen of iemand vragen om dat voor hen te doen. We gaan wel coulant om met de terugbreng-termijnen dus het kan eventueel ook in delen. 

Kan ik gewoon naar de bibliotheek om te studeren?

In de Centrale Bibliotheek zijn speciale studieplekken ingericht. Daarvoor moet je wel vooraf een plekje reserveren. Dat kan online, maximaal twee dagen van tevoren en niet meer dan één tijdsblok per dag. Voor wijkvestigingen met studie- en werkplekken is online reserveren niet meer nodig. Meer informatie en reserveren van een plek kan via deze pagina

Kan ik alweer printen/kopiëren en de computers gebruiken?

Helaas kan dat nu nog niet, we zijn in fase 2 van de versoepelingen rond de coronamaatregelen waardoor de bibliotheken deze dienstverlening nu nog niet kunnen aanbieden. Hopelijk verandert dit in juni.

Kan ik ook alweer een krant/tijdschrift komen lezen?

Nee helaas niet. In deze fase mogen bibliotheken weinig zitplaatsen aanbieden. De eindexamens en tentamens zijn nu begonnen voor studenten en scholieren, en daarom is besloten om aan deze groep voorrang te geven. Hopelijk mogen de bibliotheken in juni het aantal zitplaatsen uitbreiden, zodat leesplekken ook weer voor u beschikbaar komen. 

Kan ik ook al dvd's en cd's komen lenen?

Ja dat kan, alleen cd's eerst luisteren in de Centrale Bibliotheek kan nu nog niet helaas. Maar lenen zeker wel!

Gaan de (kinder)activiteiten alweer door?

Nee, helaas niet. Vanwege de geldende coronaregels mogen dit soort activiteiten nog niet georganiseerd worden. Wel bieden we online veel activiteiten aan, ook voor kinderen. Kijk voor het programma op het YouTube-kanaal van de bibliotheek


Waarmee kunnen we u helpen?

In Mijn bibliotheek regelt u alles zelf

Zelf materialen verlengen en reserveren? Of uw leengegevens en saldo inzien? Dat kan gewoon online. Met Mijn bibliotheek.

Log in op Mijn bibliotheek

Contactgegevens

Bibliotheek Den Haag

Postadres
Postbus 12653
2500 DP Den Haag
tel: 070-3534455 (maandag t/m vrijdag van 12:00 - 17:00)

Stuur ons een e-mail

Bezoekadres
Centrale Bibliotheek: Spui 68, Den Haag

Bankrekening
NL71BNGH0285105647
t.n.v. Gem.Den Haag,  Dienst Publiekszaken, Bibliotheek

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Bibliotheek Den Haag heeft een (culturele) ANBI-verklaring. Onder bepaalde voorwaarden zijn giften aan de bibliotheek hierdoor fiscaal aftrekbaar. Raadpleeg hiervoor de website van de Belastingdienst.
De bibliotheek staat in het ANBI-register ingeschreven op: 

GEMEENTE DEN HAAG
RSIN: 002308836