Jeugd

  • 0 - 6 jaar

  • 6 - 12 jaar

  • 12 - 18 jaar

Alle activiteiten tot en met 14 januari zijn afgelast.

Lees meer over de laatste Corona maatregelen.

Wat is er te doen?

Bekijk alle activiteiten

Hoe werkt dat nou?

Word jongerenambassadeur

Hoe ziet jouw ideale bieb er uit? Wil jij helpen om van de Centrale Bibliotheek een plek te maken vóór en dóór jongeren? Meld je dan aan als Jongerenambassadeur!

Koffertje & lidmaatschap cadeau

Baby's tussen de 0 en 3 maanden krijgen een uitnodiging thuis met een bon om het koffertje op te halen. Maar u kunt deze ook hier downloaden en printen. Lukt dat niet, loop dan even binnen bij de bibliotheek en vraag naar de mogelijkheden!

Huiswerk maken in de bieb

Soms heb je wat extra hulp nodig, of een rustig plekje om je huiswerk te maken. Dat kan in onze bibliotheken. Het is helemaal gratis en er is een docent aanwezig. Om deel te nemen aan de huiswerkbegeleiding moet je aanmelden.

Een boek voor elke leeftijd

boek voor elke leeftijd

Hoe kies je jóuw boek? Het boek dat je graag leest. En dat niet te makkelijk of te moeilijk is. Op alle bibliotheekboeken zie je etiketten met letters. A, B en verder. Die letters geven aan voor welke leeftijd een boek is. Simpel toch?

De waanzinnige Podcast

huiswerkbegeleiding

Bij De Waanzinnige Podcast vertellen kinderen over hun lievelingsboeken. De Waanzinnige Podcast is voor alle kinderen van 6 tot 12. Lezen is leuk! Wij helpen je uitvinden welk boek je moet hebben.

Voorleesfilmpjes

Lees alles over de Kinderboekenweek

Bekijk de voorleesfilmpjes van de Voorleeshoek, Bereslim, SchoolTV en Wepboek. Log in met je Bibliotheekaccount en geniet onbeperkt van mooie filmpjes!

Lezen én luisteren

Download de online Bibliotheek-app

Waar je maar wilt e-books lezen en boeken luisteren? Het kan met de  online Bibliotheek-app. Download hem snel en log in met je Bibliotheekaccount.