Jeugd

Nieuw! Nu ook Kinderjury boeken online te bestellen

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Dan vorm jij samen met de rest van de Nederlandse kinderen de Kinderjury! Jullie bepalen met elkaar welk boek de Kinderjury prijs wint. Van 3 maart tot en met 9 mei zijn de Leesweken, wil jij ook meedoen? Laat je dan verrassen met een Kinderjury boek. Je vraagt deze online aan en haalt hem op bij jouw bibliotheek dichtbij.

Een Kinderjury boek lenen

Huiswerk maken in de bieb (VO)

Soms heb je wat extra hulp nodig, of een rustig plekje om je huiswerk te maken. Dat kan bij sommige van onze bibliotheken. Het is helemaal gratis en er is een docent aanwezig. Om deel te nemen aan de huiswerkbegeleiding moet je aanmelden.

Oefen voor school!

Naar Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je online oefenen voor alle vakken van de basisschool! Log in met je Bibliotheekaccount.

Bieb070@Home Kids - vanaf 14 januari

Vanaf 14 januari kan je elke woensdagmiddag om 14.30 uur online genieten van leuke video’s waarin wordt voorgelezen, geknutseld en meer.

Bekijk het programma

Voorleesfilmpjes

Lees alles over de Kinderboekenweek

Bekijk de voorleesfilmpjes van de Voorleeshoek, Bereslim, SchoolTV en Wepboek. Log in met je Bibliotheekaccount en geniet onbeperkt van mooie filmpjes!

Lezen én luisteren

Download de online Bibliotheek-app

Waar je maar wilt e-books lezen en boeken luisteren? Het kan met de  online Bibliotheek-app. Download hem snel en log in met je Bibliotheekaccount.

Het Boekstartkoffertje

Helaas is het nu even niet mogelijk om het Boekstart koffertje op te halen in de bibliotheek. De bon blijft natuurlijk geldig en wij hopen u en uw baby graag te begroeten in één van onze bibliotheken wanneer dit weer mogelijk is. 

De Voorlees Express

Juist nu hebben we vrijwilligers extra hard nodig. Ook op afstand kunnen we kinderen en ouders heel goed ondersteunen. We zetten digitale sessies in, organiseren contactmomenten op afstand en brengen leuke taal-pakketten langs bij gezinnen. Doe je mee?

Op zoek naar een leuk boek? Bekijk onze tips!