Jeugd

Huisarrest! een online voorleesserie

Op maandag 30 maart verschijnt de eerste aflevering van Huisarrest, een tiendelige serie voorleesverhalen over kinderen die vanwege een virus hun huis niet mogen verlaten. De serie wordt geschreven en voorgelezen door tien bekende kinderboekenschrijvers. In Huisarrest geeft de schrijver na het voorlezen ook een boekentip. Kinderen die lid zijn van de Bibliotheek kunnen dit e-book direct lenen via de site van Jeugdbibliotheek.

naar de afleveringen

De Voorleeshoek nu tijdelijk gratis toegang

De Voorleeshoek biedt tijdelijk drie weken GRATIS toegang aan voor alle kinderen in Nederland! Een leuke & educatieve manier om de kinderen thuis te vermaken nu dat de bibliotheek gesloten is. Iedereen kan nu een abonnement aanmaken.

voorleeshoek

Ga je mee op Berenjacht?

“Wij gaan op berenjacht,
wij gaan op berenjacht.
We gaan een hele grote vangen.
Wat een prachtige dag!
Wij zijn niet bang.”

Heb jij ze al ontdekt? In heel veel buurten in Nederland kunnen kinderen nu op Berenjacht. De beren zijn te vinden op willekeurige vensterbanken van huizen, misschien ook bij jou in de straat. Lekker naar buiten en bewegen met elkaar. Natuurlijk kijk of lees je vooraf samen het verhaal, spannend!

Kijk of je ook in jouw wijk op Berenjacht kunt gaan. Lees hier alles over de activiteit en print o.a. een beren afstreepkaart

Uitgeverij Gottmer heeft ook een 'Wij gaan op Berenjacht' app voor op de iPad. Je kunt hier naast het verhaal ook diverse spelletjes vinden.
(tegen betaling)

Knutselen & kleuren bij prentenboeken

/content/landelijk/jeugdbibliotheek0-6/nl/lezen/voorleesfilmpjes

Jij wilt van alles weten?

e-books jeugdbibliotheek

Op jeugdbieb is veel informatie over allerlei onderwerpen te vinden, met websites, filmpjes en apps. Alleen voor héél nieuwsgierige kinderen!

Lees én luister met Yoleo

Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Een soort karaoke dus! Met je Bibliotheekaccount kun je Yoleo gebruiken wanneer je wilt.

Oefen voor school!

Met Junior Einstein kun je online oefenen voor alle vakken van de basisschool! Log in met je Bibliotheekaccount.

Naar Junior Einstein

Werkstuk of spreekbeurt?

Onderwerpen Jeugdbibliotheek

Zoek je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt? Kijk dan eens op deze pagina. Daar vind je een heleboel handige informatie. 

Doe de quiz!

quiz Findit

Voor het maken van een werkstuk heb je informatie nodig. Maar hoe zoek jij eigenlijk informatie? Wat voor een informatiezoeker ben jij?

Op zoek naar een leuk boek? Bekijk onze tips!