Jeugd

De bibliotheek is dicht, maar boeken lenen gaat door!

Laat je verrassen met een afhaalpakket van de wijk bibliotheek. Vijf boeken die passen bij hoe goed je al leest. Zit er iets leuks tussen, ontdek je misschien een nieuw favoriet boek? Peuters en kleuters zijn dol op voorlezen en prentenboeken, ook deze bestel je eenvoudig online. Leuk om samen met je kleintje de boeken op te halen en te ontdekken!

Boeken bestellen

Voorleesfilmpjes

Lees alles over de Kinderboekenweek

Bekijk de voorleesfilmpjes van de Voorleeshoek, Bereslim, SchoolTV en Wepboek. Log in met je Bibliotheekaccount en geniet onbeperkt van mooie filmpjes!

Lezen én luisteren

Download de online Bibliotheek-app

Waar je maar wilt e-books lezen en boeken luisteren? Het kan met de  online Bibliotheek-app. Download hem snel en log in met je Bibliotheekaccount.

Bieb070@Home Kids - vanaf 14 januari

Vanaf 14 januari kan je elke woensdagmiddag om 14.30 uur online genieten van leuke video’s waarin wordt voorgelezen, geknutseld en meer.

Bekijk het programma

Het Boekstartkoffertje

Helaas is het nu even niet mogelijk om het Boekstart koffertje op te halen in de bibliotheek. Onlangs ontvingen 1500 kersverse ouders hiervoor een uitnodiging. De bon blijft natuurlijk geldig en wij hopen u van harte in het nieuwe jaar te zien met uw baby in één van onze bibliotheken.

De Voorlees Express

Juist nu hebben we vrijwilligers extra hard nodig. Ook op afstand kunnen we kinderen en ouders heel goed ondersteunen. We zetten digitale sessies in, organiseren contactmomenten op afstand en brengen leuke taal-pakketten langs bij gezinnen. Doe je mee?

Lees deze e-books op je telefoon of tablet

Naar alle e-books op jeugdbibliotheek.nl

Huiswerk maken in de bieb (online)

Soms heb je wat extra hulp nodig, of een rustig plekje om je huiswerk te maken. Dat kan bij sommige van onze bibliotheken. Het is helemaal gratis en er is een docent aanwezig.

Oefen voor school!

Naar Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je online oefenen voor alle vakken van de basisschool! Log in met je Bibliotheekaccount.

Lezen, maken & doen!

Op zoek naar een leuk boek? Bekijk onze tips!