Voor het onderwijs

Blijf het (voor)lezen stimuleren nu de school en kinderopvang gesloten zijn. Wij helpen je op weg met wat inspiratie om je kennis van jeugdboeken te vergroten. Op onze Jeugdpagina vind je nog veel meer leestips voor thuis welke je online kunt delen met ouders en kinderen.

Kinderopvang

voorlezen

Inspiratie nodig om met peuters aan de slag te gaan? Daar hebben wij voorlees- en themakoffers voor. Of wilt u ouders enthousiast maken om thuis voor te lezen? Wij organiseren ouderbijeenkomsten. En trainingen voor medewerkers. Nog een tip: kom met de groep naar de bibliotheek. Altijd een succes.

Primair onderwijs

Leuke, nieuwe leesboeken lenen voor de groep? Lessen waarin de leerlingen digitaal gaan? Of een taalproject doen zoals ‘het Lidwoordenhuis’? Allemaal mogelijk bij de bibliotheek. En dat is lang niet alles. In onze webshop ziet en bestelt u eenvoudig al uw projecten.

Voortgezet onderwijs

bieb

Wie meer leest wordt beter in taal. Maar hoe krijgt u uw leerlingen (weer) aan het lezen? En hoe houden ze er plezier in? Wij hebben programma’s die daarbij een steuntje in de rug geven. Vraag ernaar!

Voor taaldocenten NT1 en NT2

taaldocenten

Dít hebben we als ondersteuning van uw programma: een grote NT2-collectie in het Taalhuis, in de Centrale Bibliotheek, leeskisten, cursussen en groepslessen, zoals een introductie in de bibliotheek. Voor uw NT1- en NT2-cursisten zelf zijn er aanvullende cursussen en praktische, leuke bijeenkomsten en ontmoetingen.

Lezen Nou! leesinspiratie voor de leerkracht

Leesbevordering in de klas was nog nooit zo makkelijk. Bekijk een van onze YouTube-filmpjes, bestel een gratis lesbrief in de webshop en scoor het boek in de bibliotheek. In een handomdraai hebt u uw leerlingen aan het lezen. Goede boeken die aansluiten bij de onder-, midden- en bovenbouw. 

Educatienieuws

 • Download de boekenlegger

  De unieke- interactieve- superhippe Lezen Nou! boekenleggert. Speciaal voor leerkrachten, bibliothecarissen en andere leesexperts. Bestel de boekenlegger in onze webshop en print er zoveel uit als je kunt....

  14 januari 2020

  Bekijk details van Download de boekenlegger

 • Haagse scholieren - Bookspot Literatuurprijs

  Op de vooravond van de Bookspot Literatuurprijs kozen de Haagse scholieren van het VCL, Maris, Maerlant, Haganum, Johan de Witt College, Zandvliet en Dalton alvast hun favoriet.

  13 november 2019

  Bekijk details van Haagse scholieren - Bookspot Literatuurprijs

 • Advieslijst prentenboeken

  Bibliotheek Den Haag stelde in opdracht van Kunst van Lezen een advieslijst samen met prentenboeken op thema voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar. Handig voor iedereen die met peuters werkt!

  14 oktober 2019

  Bekijk details van Advieslijst prentenboeken

 • Huiswerkbegeleiding

  Gratis huiswerkbegeleiding in een aantal van onze bibliotheken voor leerlingen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

  14 oktober 2019

  Bekijk details van Huiswerkbegeleiding

 • Kinderboekenweek!

  Van 2 tot 13 oktober is het weer Kinderboekenweek. Ook bij u in de klas? Boek nu een bliksembezoek van 30 minuten en laat de leesconsulent de leerlingen verrassen met de leukste boeken rond het thema 'Reis...

  31 juli 2019

  Bekijk details van Kinderboekenweek!

Meer nieuws

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons educatief aanbod? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. 

Contact met afdeling Educatie

Hebt u een vraag over ons educatief aanbod? Of wilt u meer informatie over een van onze projecten? Stuur ons een e-mail.