Voor het onderwijs

Heel Den Haag Leest!

In de regio Haaglanden moet lezen voor iedereen toegankelijk en vanzelfsprekend worden. Daartoe is het belangrijk om te werken aan leesplezier: want dat wat leuk is, doe je vaker en gaat je makkelijker af.

Lees verder

Kinderopvang

voorlezen

De Haagse bibliotheken hebben de leukste voorleesboekjes in huis, ook voor de kinderopvang is een abonnement gratis! Wilt u ouders enthousiast maken om thuis voor te lezen? Voor de VVE locaties bieden wij programma's aan die dit ondersteunen. 

Lees meer

Primair onderwijs

Leuke, nieuwe leesboeken lenen voor de groep of een echte schrijver ontmoeten? Allemaal mogelijk bij de bibliotheek. En dat is lang niet alles. In onze webshop ziet en bestelt u eenvoudig al uw projecten.

Lees meer

Voortgezet onderwijs

bieb

Wie meer leest wordt beter in taal. Maar hoe krijgt u uw leerlingen (weer) aan het lezen? En hoe houden ze er plezier in? Wij hebben programma’s die daarbij een steuntje in de rug geven. Vraag ernaar!

Lees meer

Lezen Nou! Boekenbattle

De waanzinnige podcast

Voor taaldocenten NT1 en NT2

taaldocenten

Dít hebben we als ondersteuning van uw programma: een grote NT2-collectie in het Taalhuis, in de Centrale Bibliotheek, leeskisten, cursussen en groepslessen, zoals een introductie in de bibliotheek. Voor uw NT1- en NT2-cursisten zelf zijn er aanvullende cursussen en praktische, leuke bijeenkomsten en ontmoetingen.

lees meer

Contact met afdeling Educatie

Afdeling Educatie huist in de Centrale Bibliotheek op het Spui in Den Haag. Vanuit daar coordineren wij al het educatieve aanbod voor onze bibliotheek vestigingen. Heeft u een vraag? Stel deze gerust via het contactformulier.

Stel uw vraag