Voor het onderwijs

Belangrijk bericht voor scholen

De Haagse bibliotheken zijn opnieuw dicht voor bezoekers. U hoeft de geleende materialen niet terug te brengen naar de bibliotheek zolang de maatregelen gelden. Dit heeft geen consequenties voor u als school of kinderopvang.

meer info

Lezen Nou! zomergastenboeken

De waanzinnige podcast

Kinderopvang

voorlezen

Inspiratie nodig om met peuters aan de slag te gaan? Daar hebben wij voorlees- en themakoffers voor. Of wilt u ouders enthousiast maken om thuis voor te lezen? Wij organiseren ouderbijeenkomsten. En trainingen voor medewerkers. Nog een tip: kom met de groep naar de bibliotheek. Altijd een succes.

Primair onderwijs

Leuke, nieuwe leesboeken lenen voor de groep? Lessen waarin de leerlingen digitaal gaan? Of een taalproject doen zoals ‘het Lidwoordenhuis’? Allemaal mogelijk bij de bibliotheek. En dat is lang niet alles. In onze webshop ziet en bestelt u eenvoudig al uw projecten.

Voortgezet onderwijs

bieb

Wie meer leest wordt beter in taal. Maar hoe krijgt u uw leerlingen (weer) aan het lezen? En hoe houden ze er plezier in? Wij hebben programma’s die daarbij een steuntje in de rug geven. Vraag ernaar!

Educatienieuws

 • Oproep voor een ambitieus leesoffensief

  Het gaat niet goed met lezen in Nederland. Achttien organisaties uit het veld van onderwijs, cultuur en jeugdgezondheid maken zich hierover al geruime tijd zorgen en luiden nu voor het eerst gezamenlijk...

  12 november 2020

  Bekijk details van Oproep voor een ambitieus leesoffensief

 • Inclusiviteit in jeugdboeken

  Woensdag 2 december, 15.00 uur - 16.00 uur

  12 november 2020

  Bekijk details van Inclusiviteit in jeugdboeken

 • Webinar Letter voor letter, boek na boek

  Woensdag 16 september van 15.00-16.15 uur

  2 september 2020

  Bekijk details van Webinar Letter voor letter, boek na boek

 • Heropening Bibliotheken

  De bibliotheken zijn weer open! Graag vertellen wij u meer over de mogelijkheden die Bibliotheek Den Haag de komende tijd biedt aan onderwijs en kinderopvanginstellingen.

  25 mei 2020

  Bekijk details van Heropening Bibliotheken

 • Nederland Leest Junior 2020

  In tegenstelling tot voorgaande jaren is het boek van de Nederland Leest Junior Campagne van de CPNB dit jaar niet via Afdeling Educatie van Bibliotheek Den Haag te bestellen.

  7 mei 2020

  Bekijk details van Nederland Leest Junior 2020

Meer nieuws

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons educatief aanbod? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. 

Contact met afdeling Educatie

Hebt u een vraag over ons educatief aanbod? Of wilt u meer informatie over een van onze projecten? Stuur ons een e-mail.