Voor het onderwijs

Kinderopvang

voorlezen

Inspiratie nodig om met peuters aan de slag te gaan? Daar hebben wij voorlees- en themakoffers voor. Of wilt u ouders enthousiast maken om thuis voor te lezen? Wij organiseren ouderbijeenkomsten. En trainingen voor medewerkers. Nog een tip: kom met de groep naar de bibliotheek. Altijd een succes.

Primair onderwijs

Leuke, nieuwe leesboeken lenen voor de groep? Lessen waarin de leerlingen digitaal gaan? Of een taalproject doen zoals ‘het Lidwoordenhuis’? Allemaal mogelijk bij de bibliotheek. En dat is lang niet alles. In onze webshop ziet en bestelt u eenvoudig al uw projecten.

Voortgezet onderwijs

bieb

Wie meer leest wordt beter in taal. Maar hoe krijgt u uw leerlingen (weer) aan het lezen? En hoe houden ze er plezier in? Wij hebben programma’s die daarbij een steuntje in de rug geven. Vraag ernaar!

Voor taaldocenten NT1 en NT2

taaldocenten

Dít hebben we als ondersteuning van uw programma: een grote NT2-collectie in het Taalhuis, in de Centrale Bibliotheek, leeskisten, cursussen en groepslessen, zoals een introductie in de bibliotheek. Voor uw NT1- en NT2-cursisten zelf zijn er aanvullende cursussen en praktische, leuke bijeenkomsten en ontmoetingen.

Lezen Nou! leesinspiratie voor de leerkracht

Leesbevordering in de klas was nog nooit zo makkelijk. Bekijk een van onze YouTube-filmpjes, bestel een gratis lesbrief in de webshop en scoor het boek in de bibliotheek. In een handomdraai hebt u uw leerlingen aan het lezen. Goede boeken die aansluiten bij de onder-, midden- en bovenbouw. 

Educatienieuws

 • Kinderboekenweek!

  Van 2 tot 13 oktober is het weer Kinderboekenweek. Ook bij u in de klas? Boek nu een bliksembezoek van 30 minuten en laat de leesconsulent de leerlingen verrassen met de leukste boeken rond het thema 'Reis...

  31 juli 2019

  Bekijk details van Kinderboekenweek!

 • Huiswerkbegeleiding

  Gratis huiswerkbegeleiding in een aantal van onze bibliotheken voor leerlingen van het PO en VO.

  8 juli 2019

  Bekijk details van Huiswerkbegeleiding

 • Nieuw! cursus Open Boek

  De Cursus Open Boek 2.0 leidt op tot leescoördinator. De basiscursus bestaat uit vier dagdelen en een presentatie, en heeft een studiebelasting van veertig uur, waarvan 12 uur cursustijd.

  15 mei 2019

  Bekijk details van Nieuw! cursus Open Boek

 • Nationale Voorleesdagen 2020

  Nog maar net klaar met Harry die zijn huis zocht (gelukt!) Vanaf deze week kunnen bibliotheken zich gaan voorbereiden op de De Nationale Voorleesdagen van 2020.

  15 mei 2019

  Bekijk details van Nationale Voorleesdagen 2020

Meer nieuws

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons educatief aanbod? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. 

Contact met afdeling Educatie

Hebt u een vraag over ons educatief aanbod? Of wilt u meer informatie over een van onze projecten? Stuur ons een e-mail.