Voor het onderwijs

Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd! Breng geschiedenis tot leven en ontdek werelden van vroeger. Benieuwd naar wat er allemaal te doen is?

Reis mee

Lezen Nou! Boekentips (hips!)

Lezen Nou! Kinderboekenweek

Educatienieuws

 • Webinar Letter voor letter, boek na boek

  Woensdag 16 september van 15.00-16.15 uur

  2 september 2020

  Bekijk details van Webinar Letter voor letter, boek na boek

 • Heropening Bibliotheken

  De bibliotheken zijn weer open! Graag vertellen wij u meer over de mogelijkheden die Bibliotheek Den Haag de komende tijd biedt aan onderwijs en kinderopvanginstellingen.

  25 mei 2020

  Bekijk details van Heropening Bibliotheken

 • Nederland Leest Junior 2020

  In tegenstelling tot voorgaande jaren is het boek van de Nederland Leest Junior Campagne van de CPNB dit jaar niet via Afdeling Educatie van Bibliotheek Den Haag te bestellen.

  7 mei 2020

  Bekijk details van Nederland Leest Junior 2020

 • Download de boekenlegger

  De unieke- interactieve- superhippe Lezen Nou! boekenleggert. Speciaal voor leerkrachten, bibliothecarissen en andere leesexperts. Bestel de boekenlegger in onze webshop en print er zoveel uit als je kunt....

  14 januari 2020

  Bekijk details van Download de boekenlegger

 • Haagse scholieren - Bookspot Literatuurprijs

  Op de vooravond van de Bookspot Literatuurprijs kozen de Haagse scholieren van het VCL, Maris, Maerlant, Haganum, Johan de Witt College, Zandvliet en Dalton alvast hun favoriet.

  13 november 2019

  Bekijk details van Haagse scholieren - Bookspot Literatuurprijs

Meer nieuws

Kinderopvang

voorlezen

Inspiratie nodig om met peuters aan de slag te gaan? Daar hebben wij voorlees- en themakoffers voor. Of wilt u ouders enthousiast maken om thuis voor te lezen? Wij organiseren ouderbijeenkomsten. En trainingen voor medewerkers. Nog een tip: kom met de groep naar de bibliotheek. Altijd een succes.

Primair onderwijs

Leuke, nieuwe leesboeken lenen voor de groep? Lessen waarin de leerlingen digitaal gaan? Of een taalproject doen zoals ‘het Lidwoordenhuis’? Allemaal mogelijk bij de bibliotheek. En dat is lang niet alles. In onze webshop ziet en bestelt u eenvoudig al uw projecten.

Voortgezet onderwijs

bieb

Wie meer leest wordt beter in taal. Maar hoe krijgt u uw leerlingen (weer) aan het lezen? En hoe houden ze er plezier in? Wij hebben programma’s die daarbij een steuntje in de rug geven. Vraag ernaar!

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons educatief aanbod? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. 

Contact met afdeling Educatie

Hebt u een vraag over ons educatief aanbod? Of wilt u meer informatie over een van onze projecten? Stuur ons een e-mail.