Voor het onderwijs


Kinderopvang

voorlezen

Inspiratie nodig om met peuters aan de slag te gaan? Daar hebben wij voorlees- en themakoffers voor. Of wilt u ouders enthousiast maken om thuis voor te lezen? Wij organiseren ouderbijeenkomsten. En trainingen voor medewerkers. Nog een tip: kom met de groep naar de bibliotheek. Altijd een succes.

Primair onderwijs

Leuke, nieuwe leesboeken lenen voor de groep? Lessen waarin de leerlingen digitaal gaan? Of een taalproject doen zoals ‘het Lidwoordenhuis’? Allemaal mogelijk bij de bibliotheek. En dat is lang niet alles. In onze webshop ziet en bestelt u eenvoudig al uw projecten.

Voortgezet onderwijs

bieb

Wie meer leest wordt beter in taal. Maar hoe krijgt u uw leerlingen (weer) aan het lezen? En hoe houden ze er plezier in? Wij hebben programma’s die daarbij een steuntje in de rug geven. Vraag ernaar!

Educatienieuws

 • Cursus Open Boek 3.0

  Wanneer je als leerkracht droomt van een klas waarin lezen geen ingewikkelde opgave is, maar juist een dagelijkse bron van plezier, dan is de cursus Open Boek 3.0 zeker iets voor jou!

  15 juni 2021

  Bekijk details van Cursus Open Boek 3.0

 • Nederland Leest junior

  Dit jaar staat het boek Katvis (Querido) van Tjibbe Veldkamp centraal tijdens Nederland Leest Junior.

  4 mei 2021

  Bekijk details van Nederland Leest junior

 • De Grote Vriendelijke Update

  De makers van De Grote Vriendelijke Podcast lanceren een nieuw programma: De Grote Vriendelijke Update. Hierin zetten zij de laatste ontwikkelingen en het nieuws rond jeugdliteratuur op een rij. De Grote...

  12 maart 2021

  Bekijk details van De Grote Vriendelijke Update

 • Oproep voor een ambitieus leesoffensief

  Het gaat niet goed met lezen in Nederland. Achttien organisaties uit het veld van onderwijs, cultuur en jeugdgezondheid maken zich hierover al geruime tijd zorgen en luiden nu voor het eerst gezamenlijk...

  12 november 2020

  Bekijk details van Oproep voor een ambitieus leesoffensief

 • Inclusiviteit in jeugdboeken

  Woensdag 2 december, 15.00 uur - 16.00 uur

  12 november 2020

  Bekijk details van Inclusiviteit in jeugdboeken

Meer nieuws

Lezen Nou! Geef een boek cadeau

De waanzinnige podcast

Voor taaldocenten NT1 en NT2

taaldocenten

Dít hebben we als ondersteuning van uw programma: een grote NT2-collectie in het Taalhuis, in de Centrale Bibliotheek, leeskisten, cursussen en groepslessen, zoals een introductie in de bibliotheek. Voor uw NT1- en NT2-cursisten zelf zijn er aanvullende cursussen en praktische, leuke bijeenkomsten en ontmoetingen.

Contact met afdeling Educatie

Afdeling Educatie huist in de Centrale Bibliotheek op het Spui in Den Haag. Vanuit daar coordineren wij al het educatieve aanbod voor onze bibliotheek vestigingen.
Heeft u een vraag? Stel deze gerust via het contactformulier.