Kinderopvang

BoekStart in de KOV

boekstart

BoekStart in de kinderopvang is bedoeld om kinderen van 0-4 jaar, hun ouders en pedagogisch medewerkers intensief met boeken en lezen in aanraking te laten komen via de kinderopvang.

De Voorleesvogel (VVE)

voorleesvogel

Onze taalcoach introduceert een prentenboek tijdens een ouder-bijeenkomst. Kinderen krijgen dat prentenboek in een rugzakje mee naar huis. Met een kleurplaat en voorleestips. Thuis samen verder (voor)lezen!

Jong mediawijs

mediawijs

Peuters vinden een scherm magisch. Maar wat is veilig en verantwoord? In een interactieve bijeenkomst voor ouders praten we erover. En in ‘peuters zelf op de tablet’ oefenen medewerkers met peuters samen.

Naar de bibliotheek

bibliotheek

Een stapel boeken meenemen, luisteren naar een verhaal of kijken naar een voorstelling. Naar de bibliotheek is een leuk en leerzaam uitstapje met de groep!

Voorlees- en themakoffers (VVE)

koffers

Boeken en visueel materiaal. Liedjes en verwerkingssuggesties. Dat zit er in de voorlees- en themakoffers. Opgebouwd rond een thema dat aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Wij komen voorlezen! (VVE)

voorlezen

Wat is er leuker dan luisteren naar een verhaal. Wij komen dat voorlezen in uw groep! Soms met een liedje of spelletjes, soms met het Vertelkastje. Kinderen genieten ervan!