Voor taaldocenten NT1 en NT2

Zoekt u ondersteuning voor uw programma? Of groepsactiviteiten die het bestaande taalaanbod op een leuke manier aanvullen? Dan bent u bij de bibliotheek aan het goede adres. Want met informele taalactiviteiten vullen wij het bestaande onderwijs aan, samen met taalaanbieders. In Taalhuis Den Haag vindt u bijvoorbeeld een grote NT2-collectie. Met uw groep kunt u cursussen en groepslessen volgen, zoals een introductie in de bibliotheek. En voor uw NT1- en NT2-cursisten zelf zijn er aanvullende cursussen en praktische, leuke bijeenkomsten en ontmoetingen. Alles om beter te leren lezen, schrijven, spreken en inburgeren.

Introductie in de bibliotheek
Tijdens een kennismakingsbezoek komen uw cursisten te weten wat de bibliotheek voor hen kan betekenen. Wij vertellen wat interessant is voor de deelnemers. En we gaan kijken ín de bibliotheek. Groepsbezoeken kunt u aanvragen voor de Centrale Bibliotheek. Maar ook in de wijkbibliotheken Laakkwartier en Transvaalkwartier bent u welkom met uw groep. Een introductiebezoek is ook het moment waarop we de gratis Basispas uitgeven.

Groepsles: BLIK op Den Haag
Blik op Den Haag zijn twee nieuwsgierig makende lessen voor NT2-cursisten.

Groepscursus: Welkom in Den Haag
Welkom in Den Haag is een cursus voor anderstaligen om kennis te maken met Den Haag. En om vertrouwd te raken met het dagelijkse, Nederlandse leven.

(Mee)leesclub
Dit is een leesclub waar u voorleest en de deelnemers meelezen. Voor de meeleesclub leent u een kist met dezelfde boeken voor uw cursisten. En een handleiding met tips voor uzelf.

Workshops, SamenspraakCafé, film
U bent met uw cursisten welkom bij meer workshops, en ontmoetingen om de taal te oefenen. Spreek samen Nederlands bijvoorbeeld: Nederlands oefenen en meteen meer leren over een typisch Nederlands onderwerp. Ook is er maandelijks een Samenspraakcaf√© en vier keer per jaar een filmmiddag met een Nederlandse film. Kijk voor de data in de agenda van de Centrale Bibliotheek.  

Gratis Basispas
De bibliotheek geeft cursisten van educatiecursussen bij erkende instellingen graag een steuntje in de rug. Uw studenten krijgen het 1e en 2e jaar van hun studie een gratis Basispas. Die pas geven we bij voorkeur uit als cursisten een groepsbezoek brengen aan de bibliotheek.