BLIK op Den Haag

Twee nieuwsgierig makende lessen voor NT2-cursisten van taalaanbieders in Den Haag. Een prentenboekenles ter voorbereiding op een bezoek aan het Kinderboekenmuseum. En een les over de highlights van Den Haag voordat de cursisten naar het Haags Historisch Museum gaan. Op aanvraag.

Over illustraties in prentenboeken
Als voorbereiding op de tentoonstelling Kikker of de tentoonstelling ABC, met de dieren mee in het Kinderboekenmuseum geven wij in de bibliotheek een prentenboekenles. Daarin laten we aan de hand van platen uit prentenboeken verschillende soorten illustraties zien. En we lezen tot slot een verhaal voor.

Naar het Kinderboekenmuseum
In het Kinderboekenmuseum bezoekt u met de cursisten de tentoonstelling Kikker of de tentoonstelling ABC met de dieren mee. Zij doen opdrachten die de tentoonstellingen nog duidelijker maken.

De highlights van Den Haag
Ook het bezoek aan het Haags Historisch Museum wordt voorbereid. In een powerpoint presentatie in de bibliotheek zien de deelnemers de belangrijkste gebeurtenissen en gebouwen in Den Haag voorbijkomen. Een museummedewerker laat oude en nieuwe onbekende voorwerpen zien, die de fantasie prikkelen.

Naar het Haags Historisch Museum
Tijdens het bezoek aan het Haags Historisch Museum krijgen de cursisten een rondleiding langs een gedeelte van de collectie, o.a. de poppenhuizen.

BLIK op Den Haag is een samenwerking van Bibliotheek Den Haag met het Haags Historisch Museum en het Kinderboekenmuseum