Studeren

De computer gebruiken

Wat kost computergebruik en printen?

Om te zoeken in de catalogus van de bibliotheek of de digitale collectie te gebruiken kunt u een computer in de bibliotheek gebruiken.  Bent u lid of heeft u een PC-pas? Dan kunt u één uur per dag gratis een computer gebruiken. Niet-leden betalen een klein bedrag.

Studieplekken in de bibliotheek

Onze openingstijden

De bibliotheek is een goede plek om te werken. Dat kan ook als u geen lid bent. In de Centrale Bibliotheek en sommige wijkbibliotheken zijn speciale studieplekken ingericht. 

Nieuw: de PC-pas

Voor € 5,00 per jaar kunt u 1 uur per dag de computers in de bibliotheek gebruiken.

Lees meer

Korting voor studenten en scholieren

Studenten mbo, hbo, universiteit en scholieren (18+) krijgen extra korting op de Basispas. Voor een Basispas betaal je nog maar €10 per jaar.

Lid worden

Hulp nodig bij je huiswerk?

Huiswerkbegeleiding

Is huiswerk maken niet jouw ding? Omdat je vaak vragen hebt en niet verder komt. Of omdat je in sommige vakken niet goed bent. En je thuis niet rustig kunt werken. In sommige bibliotheken is op vaste tijden gratis huiswerkbegeleiding! Kijk in welke bibliotheek je terecht kunt.

Online databanken

Online databanken

Online opzoeken wat het advies is van de Consumentenbond. Of de grote Van Dale raadplegen. In al onze bibliotheken kunt u op de computers de databanken van deze websites gratis bekijken. En van nog veel meer websites. Ook als u geen lid bent.  

Pianospelen in de bibliotheek

Pianospelen

Pianospelen kan in de Centrale Bibliotheek. Op de vierde verdieping staat in de openbare ruimte een digitale piano met koptelefoon. Er is ook een muziekstudiecel voor wie rustiger wil oefenen.

 • Bijtanken in ons Leescafé

  Goede koffie, versgebakken lekkers en gezonde broodjes. Even bijtanken doe je in ons Leescafé in de Centrale Bibliotheek. Welkom!

   
 • in alle bibliotheken

  Werk je graag op je eigen laptop of tablet? Dat kan. Al onze bliotheken hebben WiFi hotspots waar je gebruik kunt maken van draadloos internet. 

   
 • Veel kranten en tijdschriften

  Lees ze aan de leestafel in de bibliotheek. Of gebruik PressReader voor buitenlands nieuws: digitale kranten en tijdschriften uit verschillende landen. Kom langs!