Studeren

Reserveer je studie- of werkplek online

Je kunt weer studeren in de bibliotheek. In de Centrale Bibliotheek zijn speciale studieplekken ingericht. Daarvoor moet je wel vooraf een plekje reserveren. Dat kan online, maximaal twee dagen van tevoren en niet meer dan één tijdsblok per dag. Voor wijkvestigingen met studie- en werkplekken is online reserveren niet meer nodig.

Plek reserveren

Nieuw: de PC-pas

Voor € 5,00 per jaar kunt u 1 uur per dag de computers in de bibliotheek gebruiken.

Lees meer

Korting voor studenten en scholieren

Studenten mbo, hbo, universiteit en scholieren (18+) krijgen extra korting op de Basispas. Voor een Basispas betaal je nog maar €10 per jaar.

Lid worden

Hulp nodig bij je huiswerk?

Huiswerkbegeleiding

Is huiswerk maken niet jouw ding? Omdat je vaak vragen hebt en niet verder komt. Of omdat je in sommige vakken niet goed bent. En je thuis niet rustig kunt werken. In sommige bibliotheken is op vaste tijden gratis huiswerkbegeleiding! Kijk in welke bibliotheek je terecht kunt.

Online databanken

Online databanken

Online opzoeken wat het advies is van de Consumentenbond. Of de grote Van Dale raadplegen. In al onze bibliotheken kunt u op de computers de databanken van deze websites gratis bekijken. En van nog veel meer websites. Ook als u geen lid bent.  

Pianospelen in de bibliotheek

Pianospelen

Pianospelen kan in de Centrale Bibliotheek. Op de vierde verdieping staat in de openbare ruimte een digitale piano met koptelefoon. Er is ook een muziekstudiecel voor wie rustiger wil oefenen.

  • Take-away van ons Leescafé

    Goede koffie, versgebakken lekkers en gezonde broodjes. Het afhalen van consumpties is nog mogelijk bij ons Leescafé in de Centrale Bibliotheek. 

     
  • in alle bibliotheken

    Werkt u graag op uw eigen laptop of tablet? Dat kan. Al onze bliotheken hebben WiFi hotspots waar u gebruik kunt maken van draadloos internet.