Studeren

De computer gebruiken

Wat kost computergebruik en printen?

In al onze bibliotheken kunt u computers gebruiken. Om te zoeken in de catalogus van de bibliotheek of de digitale collectie. Om te internetten en te e-mailen. Of om een tekst te schrijven bijvoorbeeld. Bent u lid? Dan kunt u één uur per dag gratis op de computer werken. Niet-leden betalen een klein bedrag.

Studieplekken in de bibliotheek

Onze openingstijden

De bibliotheek is een goede plek om te werken. Dat kan ook als u geen lid bent. In de Centrale Bibliotheek zijn speciale studieplekken ingericht. Ook in al onze andere bibliotheken kunt u computers gebruiken om te werken.

Korting voor studenten en scholieren

Studenten mbo, hbo, universiteit en scholieren (18+) krijgen extra korting op de Basispas. Voor een Basispas betaal je nog maar €10 per jaar (in plaats van €33,50).

Lid worden

Hulp nodig bij je huiswerk?

Huiswerkbegeleiding

Is huiswerk maken niet jouw ding? Omdat je vaak vragen hebt en niet verder komt. Of omdat je in sommige vakken niet goed bent. En je thuis niet rustig kunt werken. In sommige bibliotheken is op vaste tijden gratis huiswerkbegeleiding! Kijk in welke bibliotheek je terecht kunt.

Online databanken

Online databanken

Online opzoeken wat het advies is van de Consumentenbond. Of de grote Van Dale raadplegen. In al onze bibliotheken kunt u op de computers de databanken van deze websites gratis bekijken. En van nog veel meer websites. Ook als u geen lid bent.  

Pianospelen in de bibliotheek

Pianospelen

Pianospelen kan in de Centrale Bibliotheek. Op de vierde verdieping staat in de openbare ruimte een digitale piano met koptelefoon. Er is ook een muziekstudiecel voor wie rustiger wil oefenen.

 • Bijtanken in ons Leescafé

  Goede koffie, versgebakken lekkers en gezonde broodjes. Even bijtanken doet u in ons Leescafé in de Centrale Bibliotheek. Welkom!

   
 • in alle bibliotheken

  Werkt u graag op uw eigen laptop of tablet? Dat kan. Al onze bliotheken hebben WiFi hotspots waar u gebruik kunt maken van draadloos internet. 

   
 • Veel kranten en tijdschriften

  Lees ze aan de leestafel in de bibliotheek. Of gebruik PressReader voor buitenlands nieuws: digitale kranten en tijdschriften uit verschillende landen. Kom langs!