Studeren

De computer gebruiken

Wat kost computergebruik en printen?

Om te zoeken in de catalogus van de bibliotheek of de digitale collectie te gebruiken kunt u een computer in de bibliotheek gebruiken. Internetten en e-mailen kan momenteel alleen in de Centrale Bibliotheek. Bent u lid of heeft u een PC-pas? Dan kunt u één uur per dag gratis een computer gebruiken. Niet-leden betalen een klein bedrag.

Studieplekken in de bibliotheek

Onze openingstijden

De bibliotheek is een goede plek om te werken. Dat kan ook als u geen lid bent. In de Centrale Bibliotheek en sommige wijkbibliotheken zijn speciale studieplekken ingericht. In de wijkbibliotheken kunt u tijdelijk geen computers gebruiken om te werken.

Nieuw: de PC-pas

Voor € 5,00 per jaar kunt u 1 uur per dag de computers in de bibliotheek gebruiken.

Lees meer

Korting voor studenten en scholieren

Studenten mbo, hbo, universiteit en scholieren (18+) krijgen extra korting op de Basispas. Voor een Basispas betaal je nog maar €10 per jaar.

Lid worden

Pianospelen in de bibliotheek

Pianospelen

Pianospelen kan in de Centrale Bibliotheek. Op de vierde verdieping staat in de openbare ruimte een digitale piano met koptelefoon. Er is ook een muziekstudiecel voor wie rustiger wil oefenen.

Online databanken

Online databanken

Online opzoeken wat het advies is van de Consumentenbond. Of de grote Van Dale raadplegen. In al onze bibliotheken kunt u op de computers de databanken van deze websites gratis bekijken. En van nog veel meer websites. Ook als u geen lid bent.  

  • Take-away van ons Leescafé

    Goede koffie, versgebakken lekkers en gezonde broodjes. Het afhalen van consumpties is nog mogelijk bij ons Leescafé in de Centrale Bibliotheek. 

     
  • in alle bibliotheken

    Werkt u graag op uw eigen laptop of tablet? Dat kan. Al onze bliotheken hebben WiFi hotspots waar u gebruik kunt maken van draadloos internet.