Muziekverdieping

Zoeken in de catalogus van:

Meer muziek, meer verdieping!

Wist je dat de bibliotheken van het Koninklijk Conservatorium (KC) en het Nederlands Muziek Instituut (NMI) samen met de muziekafdeling van Bibliotheek Den Haag (BDH) op de 5e etage van de Centrale Bibliotheek te vinden zijn? Daar heb je vanaf nu dan ook toegang tot een van de grootste openbaar toegankelijke muziekcollecties van Nederland.

Op deze Muziekverdieping stap je letterlijk de wereld van muziek binnen. Of je nu beginner bent of professional, of je nu graag muziek luistert of juist performt: iedereen is welkom op de 5e etage van de Centrale Bibliotheek. En onze muziekspecialisten staan voor je klaar als je vragen hebt. 

Lenen bij...

Bibliotheek Den Haag

Als je materialen wilt lenen, heb je een lenerspas nodig van Bibliotheek Den Haag. Studenten en docenten van het Koninklijk Conservatorium krijgen deze lenerspas gratis. Wil je je inschrijven? Dat kan bij de balie op de begane grond van de bibliotheek.

Koninklijk Conservatorium

Iedereen kan met de lenerspas van Bibliotheek Den Haag lenen uit de collectie van het Koninklijk Conservatorium (KC). Schrijf je daarvoor wel in bij de balie van het KC op de Muziekverdieping.

Nederlands Muziek Instituut

Alle bibliotheekgebruikers die willen lenen uit de collectie van het NMI kunnen zich inschrijven per email of op de Muziekverdieping. Het lidmaatschap is gratis.

De leenvoorwaarden en de catalogus vind je op de website van het NMI

Aanwinsten van het Koninklijk Conservatorium

Aanwinsten bladmuziek Bibliotheek Den Haag

Complete werken, Series en tijdschriften ter inzage op de Muziekverdieping, niet voor uitleen:


Collectie

 • Bladmuziek

  Methodes om zelf een instrument te leren bespelen, actuele songbooks, verzamelalbums in alle genres en klassieke muziek voor beginners tot professionals.

 • Boeken en tijdschriften over muziek

  Over artiesten en componisten, pop, klassiek, musicals, jazz, wereldmuziek, instrumenten, muziekonderwijs, muziektechniek, muziektheorie en muziekgeschiedenis.

 • CD's

  Wij hebben ze nog, CD's! We hebben een uitgebreide collectie van opera tot rock.

Een deel van de collectie van het NMI, de collecties van Bibliotheek Den Haag en het conservatorium staan niet op de Muziekverdieping. Als je daaruit wat wilt lenen, kun je de materialen aanvragen bij de informatiebalie op de Muziekverdieping.


Faciliteiten

 • Muziekweb PC's

  Vind je favoriete liedjes en ontdek nieuwe muziek op Muziekweb. De gids biedt alles om je smaak te ontwikkelen op het gebied van klassiek, jazz, wereldmuziek en pop.

 • Oefenruimtes en studieplekken

  Heb je behoefte aan een geluidsdichte oefenruimte? We hebben twee oefenstudio's met een vleugel en een piano waar je ongestoord kunt oefenen. Je kunt ook spelen op onze elektrische- of digitale piano. Je kunt een week van tevoren tijdens openingstijden een reservering plaatsen voor een oefenstudio via tel.nr. (070) 353 44 40.

 • Podium

  Geniet van live muziekoptredens vanaf ons podium.