Expositie over rouw langer te zien in bibliotheek

Gepubliceerd op: 5 maart 2024 15:45

Wat is rouw? Wat kan je wel of niet zeggen tegen iemand die rouwt? Hoe leven andere jongeren met rouw? Deze en andere vragen beantwoordt de expositie ‘Bagage bezorgd’. Burgemeester van Zanen bezocht deze expositie, die resultaat is van The Crash Club, een serie bijeenkomsten waarin jongeren praten over rouw.

Vroeg of laat krijgt iedereen te maken met verlies of rouw. Ramona Verhoek, oprichter van Stichting The Mourning: ‘Als we meer over rouw weten, kunnen we elkaar beter ondersteunen in moeilijke tijden. Vanuit die visie is allereerst The Crash Club opgericht en vervolgens de expositie Bagage Bezorgd tot stand gekomen’. 

Over The Crash Club

Bij The Crash Club worden er in 6 bijeenkomsten grote thema’s bespreekbaar gemaakt. Het gaat bijvoorbeeld over de zin én onzin over verlies en rouw en hoe om te gaan met emoties. De bijeenkomsten zijn voor iedereen van 17-35 jaar die behoefte heeft aan ondersteuning en het delen van ervaringen. 

Meedoen aan The Crash Club

Aanmelden voor de eerstvolgende Crash Club van 9 maart kan hier. Mocht deze Crash Club te snel komen, dan kun je meedoen met de volgende editie, die op 7 september begint. 

Expositie ‘Bagage Bezorgd’ langer te zien in de bibliotheek

 De expositie is tot en met 18 maart in de Centrale Bibliotheek te zien. Daarna reist de expositie verder naar:  

  • Bibliotheek Escamp: mei (29 apr – 3 jun 2024) 
  •  Bibliotheek Ypenburg: september (26 aug - 30 sep 2024) 

Over Stichting The Mourning

Stichting The Mourning is in 2022 opgericht met de ambitie om verdriet door verlies uit de taboesfeer te halen bij jongeren tussen 17 en 35 jaar, te beginnen in Den Haag. Op creatieve, luchtige en toegankelijke manier opent de stichting het gesprek over dit nog steeds beladen onderwerp. 

Meedoen aan The Crash Club meld je hier aan

Beeld door fotograaf Daan Aldus