Barbie-tentoonstelling: De nieuwe kleren van de koningin door Angelique Schipper

16 maart 2024 | Elke week | Bibliotheek Benoordenhout

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

65 Barbies (Barbie, Ken & Actionman) zijn aangekleed met afval om op een aantrekkelijke manier het verhaal rond duurzaamheid onder de aandacht te brengen. Ze zijn aangekleed in snoepzakjes, tandpastaverpakkingen en nog veel meer. Kom je ze ook bekijken? Ze worden nu tentoongesteld tm 30 april.

Barbie is op 9 maart 65 jaar geworden. Kunstenaar Angelique Schipper heeft 65 barbiepoppen aangekleed met afvalverpakkingen om zo het onderwerp duurzaamheid naar voren te brengen. "De IndustriĆ«le Revolutie begon met een tekort aan kleding, terwijl er nu een overschot is en de kledingindustrie tot een van de vervuilendste industrieĆ«n behoort", zegt Schipper. De barbies zijn aangekleed met afval: van wikkels om paaseitjes, papieren handdoekjes, snoepzakjes, schuursponsjes en een deel van een paraplu (zoals hier op het plaatje). Stof tot nadenken! Zie jij waar het van gemaakt is? Wat gebeurt er met dat afval als we het weggooien? Toveren we het dan weer terug, zoals bij recycling? Of is het dan weg? Zijn er andere mogelijkheden? 

De tentoonstelling "De nieuwe kleren van de koningin" komt voort uit het eerste sprookje voor Schippers' Duurzame Sprookjesboek. De poppen zijn tentoongesteld in twee rode antieke vitrines in Bibliotheek Benoordenhout. Kom je ze ook bekijken?

Waar?
Bibliotheek Benoordenhout, Wassenaarseweg 220, Den Haag.

Wanneer?
Vanaf nu tm 30 april worden de Barbies tentoongesteld

Wie?
Voor jong en oud!

Klik hier voor meer informatie