Cursus: Spirituele Psychologie

26 april 2024, van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Benoordenhout

Kosten: Leden: €104,50; niet-leden: €115

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ons eigen systeem is wat ons soms staande houdt maar hoe is dat tot stand is gekomen, bewust en onbewust? En hebben we alles nog nodig?

Deze cursus wordt verzorgd door de Volksuniversiteit Den Haag
Let op! Aan de cursus van de Volksuniversiteit Den Haag zijn kosten verbonden.

Spirituele psychologie biedt een andere kijk op de persoon als geheel - de integratie van geest, lichaam en ziel. De innerlijke stem die we weleens horen als we een moment van stilte ervaren. We weten vaak diep van binnen wat voor ons het beste is maar dat wordt vaak ondergedompeld in de dagelijkse sleur van het leven. We ervaren het leven maar ons systeem definieert hoe we daar op reageren.

In vier weken maken we een begin met dit fascinerende onderwerp. In de eerste week kijken we naar principes van spirituele psychologie, wat wordt hieronder verstaan? In de weken daarna onderzoeken we, soms door middel van oefeningen, de verbinding tussen lichaam en geest. We kijken hoe wij onszelf zien en hoe anderen ons zien en wat voor invloed dat heeft op ons dagelijks functioneren; door het vast te houden of juist los te laten.

In de laatste week kijk je, als je dat fijn vindt, hoe je aan de hand van de nieuwe inzichten een stappenplan kunt maken voor je eigen proces en vanuit je eigen positie.

Neem al je vragen én een notitieboek / schrijfblok met pen mee.

N.B. Wanneer je lid bent van de Openbare Bibliotheek Den Haag, ontvang je 10% korting op deze cursus. Vermeld je lidmaatschapsnummer onderaan op het inschrijfformulier in het vakje 'Pasnummer'; de korting wordt dan automatisch verwerkt.

Waar?
Bibliotheek Benoordenhout

Wie?
Volwassenen.

Wanneer?
4 lessen van 2 uur op de volgende data:

  • vrijdag 12 april om 10.00 uur
  • vrijdag 19 april om 10.00 uur
  • vrijdag 26 april om 10.00 uur
  • vrijdag 3 mei om 10.00 uur

Kosten?
Leden van Bibliotheek Den Haag betalen €104,50.
Niet-leden betalen €115.

Schrijf je op tijd in.
Afhankelijk van het aantal inschrijvingen bepaalt de Volksuniversiteit Den Haag of de cursus op de genoemde datum kan starten.

Inschrijven kan via onderstaande knop:

Inschrijven

Door wie wordt de cursus gegeven?

 

Carol Greenshields
Carol is psycholoog en heeft sinds 2017 een eigen praktijk. Ze gebruikt tekeningen in therapiesessies om situaties te verhelderen. Ze werkt één op één, evenals met groepen om bijvoorbeeld de communicatie binnen een team te verbeteren. Daarnaast werkt ze als kunstenaar en geeft mini teken -en schilder workshops voor volwassenen en kinderen met als doel het experimenteren met vele soorten media.

Volg Bibliotheek Benoordenhout: