Feestelijke opening Bibliotheek Benoordenhout (programma)

14 december 2023 t/m 16 december 2023 | Bibliotheek Benoordenhout

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kom ook naar de feestelijke opening van Bibliotheek Benoordenhout op donderdag 14 december! Aansluitend zullen er op 15 en 16 december veel leuke activiteiten plaatsvinden om de opening van de bibliotheek te vieren.

Overzicht van de activiteiten tijdens de openingsdagen

Voor alle activiteiten tijdens de officiële openingsdagen geldt: je hoeft niet te reserveren, je mag gewoon binnenlopen en meedoen!

Op alle dagen

 • Kennismaking in de nieuwe bibliotheek met koffie en thee
 • Schaken en sjoelen voor jong en oud
 • Schrijf een gedicht voor de gedichtendoos
 • Tekenen voor kinderen

 

Donderdag 14 december


14.30 - 17.00 uur
Feestelijke openingsborrel met muziek van Leonid Tokarov
Speech van Robert van Asten (wethouder) & Sam Hermans (directeur Bibliotheek Den Haag)

De feestelijke openingsdagen starten met de officiële openingsborrel in Bibliotheek Benoordenhout.
U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De openingsborrel begint met een speech van de wethouder en de directeur van Bibliotheek Den Haag, waarna een borrel zal plaatsvinden. Tijdens de borrel kunt u genieten van muziek van Leonid Tokarov, gitarist. 

 

Vrijdag 15 december


11.00 - 12.00 uur
HIP-lezing: Voor tearoom en tango - mode uit de jaren '20 door Saskia Kuus

De 'roaring twenties’ spreken honderd jaar later nog steeds tot de verbeelding. Voor het eerst lieten vrouwen hun benen zien en knipten zij hun haren kort. Een lezing over mode van geëmancipeerde vrouwen. 

15.30 - 17.00 uur
Voorlezen en Knutselen voor kinderen

Hou je van lezen en knutselen? Samen met vrijwilligers gaan we gezellig aan de slag. We gaan versiering maken die we gaan ophangen in de nieuwe bibliotheek. Voor kinderen t/m 12 jaar oud.

 

Zaterdag 16 december


11.00 - 12.00 uur
Theatergroep Knars: Voorstelling 'De Boekeling'+ korte workshop (2 t/m 7 jaar)

Mevrouw Boekeling is gek is op boeken. Ze heeft een bijzondere stapel boeken, die ze met alle kinderen wil delen. Geen boek is hetzelfde. In haar handen komen de boeken tot leven. Ze veranderen in een auto, een trein, in een appel of een zee vol vissen. Maar er zijn ook eigenwijze boeken die dansen, kriebelen en giechelen.Er ontvouwt zich een fantasievolle wereld waarin kinderen mogen meezingen en bewegen. Zwem mee met de vissen en vlieg als de vlinders. Kun je blazen als de wind en druppelen zoals de regen?In deze fantasierijke, beeldende voorstelling van Theatergroep Knars vertellen alle boeken bij elkaar het verhaal. In een wereld vol verbazing, herkenning en verwondering neemt mevrouw Boekeling je mee op een reis, op zoek naar haar lievelingsboek, op zoek naar haar thuis.

12.30 - 13.30 uur
Muziek door Minouk Beekman

Akoestische muziek met zang. Ben je benieuwd naar de muziek van Minouk? Beluister haar muziek alvast op YouTube: @minouk2610

14.00 - 16.00 uur
Mini-workshops door de Volksuniversiteit

We zullen een aantal korte workshops aanbieden over verschillende onderwerpen. Bij interesse bieden we de volledige workshop aan in 2024. 

14.00 uur

 • Streepgedichten maken – Esther Janssen
  Maak eenvoudig je eigen gedicht! Esther zal je laten ervaren hoe leuk het is om een gedicht te maken van bestaande teksten. Dit ga je doen door vooral veel woorden wegte strepen. Het resultaat zal verrassend zijn… 

 • Architectuur in Benoordenhout – Dorothé Kurvers
  Hoe goed ken jij de wijk Benoordenhout? Denk je meteen aan de prachtige panden in mooie groene straten of ook aan de smakeloze bouw en hopeloze architectuur… Beide zijn ze te vinden in dit bijzondere stukje Den Haag. Dorothé vertelt je in deze korte lezing graag iets meer over de architectuur.

14.30 uur

 • Mobile Movie Magic - Josefina Cordera (English)
  Are you interested in the world of filming and editing with your cell phone? This is your change! Josefina lets you experience that anyone can tell a story and it’s fun to create impactful videos. 

15.00 uur

 • Mindfulness en persoonlijke groei in het ritme van de seizoenen – Marjolein de Ridder 
  Hoor jij de term mindfulness ook steeds vaker vallen, maar weet je eigenlijk niet precies wat het inhoudt? In deze workshop nodig ik je uit om kennis te maken met mindfulness door het zelf eens te ervaren. Ontdek hoe het richten van je aandacht je kan helpen om stress te verminderen en een vitaal en veerkrachtig leven te leiden. Krijg praktische tips om af te stemmen op je eigen behoeften en om in balans te blijven tijdens de winter.

 • De geheime taal van tekeningen – Carol Greenshields 
  Wist je dat in een eenvoudige tekening vaak geheime boodschappen zitten? Dit komt omdat een tekening een momentopname laat zien van de onderbewuste lagen van de tekenaar. Ervaar het zelf in deze korte workshop! 

 • Kunstgeschiedenis voor beginners – Dorothé Kurvers
  Ben jij geïnteresseerd in kunst in de breedste zin van woord? Maak kennis met Dorothéen proef aan de meest bekende kunststromingen en kunstdisciplines. Je zult ontdekkendat dat 'kunst' geen op zichzelf staand woord is maar verankert in onze maatschappij, politiek, economie en sociaal leven.

Meer informatie op: www.volksuniversiteitdenhaag.nl

Volg Bibliotheek Benoordenhout: