HIP lezing: Vrijheid en onvrijheid – Geheimen van het Haagse Bos

Dinsdag 30 april 2024, van 11:00 tot 12:00 | Bibliotheek Benoordenhout

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In het Haagse Bos kun je de interessante sporen van vroeger vinden. De oude bomen, stille vijvers en historische gebouwen vertellen veel over de geschiedenis van deze plek. Ontdek de sporen van het verleden in het Haagse Bos.

Het Haagse Bos

Het Haagse Bos loopt kadastraal vanaf het Malieveld tot aan Landgoed Reigersbergen. Het is een gebied van ongeveer 100 hectare en was in de vroege middeleeuwen onderdeel van een groot oerbos dat zich langs de kust uitstrekte van 's-Gravenzande tot Alkmaar. Op 16 april 1576 ondertekende Willem van Oranje de Acte van Redemptie waarin werd bepaald dat niemand meer een boom mocht kappen in het bos en dat het bos niet verkocht mocht worden. Dit is het allereerste natuurbeschermingsmanifest van Nederland. De Acte van Redemptie is nog steeds van kracht. Toch heeft in de loop der eeuwen niet iedereen zich eraan gehouden....

Henk Kruit

Henk Kruit is gepensioneerd en altijd werkzaam geweest als manager in de vrachtwagenindustrie. Tegenwoordig geeft hij als vrijwilliger bij Staatsbosbeheer rondleidingen door het Haagse Bos.

Voor wie?
Volwassenen

Wanneer?
dinsdag 30 april van 11.00 tot 12.00 uur.

Waar?
Bibliotheek Benoordenhout, Wassenaarseweg 220, Den Haag.

Deelname is gratis.
Let op: reserveren is nodig!

Reserveer via onderstaande knop:

Reserveer hier

Volg Bibliotheek Benoordenhout: