Poëzieworkshop: Verdiepende Verzen

Vrijdag 7 juni 2024, van 16:00 tot 17:00 | Bibliotheek Benoordenhout

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De workshop 'Verdiepende Verzen' nodigt je uit om op een dieper niveau te reflecteren over de essentie van het leven. Met elke zorgvuldig gekozen zin in deze gedichten, elke ritmische adem van woorden, onthullen gedichten de verborgen schatten van het menselijk bestaan.

Verdiepende gedichten kunnen ons gidsen door de complexiteit van het leven. Ze weven gevoelens en inzichten samen tot een prachtig kunstwerk. Deze inspirerend verdiepende gedichten worden tijdens de maandelijkse bijeenkomsten samen beleefd en zorgen voor een verbindende en creatieve uitdaging.

Iedere maand lezen we samen een gedicht uit een andere “wijsheidstraditie”. Er is tijdens de workshop ruimte in onderlinge gesprek om te reflecteren op de diepere betekenis. Het gevoel of inzicht dat daarbij ontstaat trachten we uit te drukken met het schrijven van een eigen haiku.

De gedichten worden overwegend gelezen in het Engels, gesprek en reflectie kan in het Nederlands en Engels.
Daarom zijn zowel Engelstalige als Nederlandstalige bezoekers uit Benoordenhout van harte welkom.

Waar?
Bibliotheek Benoordenhout

Wie?
Volwassenen

Wanneer?
Elke eerste vrijdag van de maand om 16.00 tot 17.00 uur. De eerste bijeenkomst is op 3 mei.

Kosten?
Gratis

Schrijf je op tijd in.
Er is plek voor maximaal 15 deelnemers voor een reeks van 6 bijeenkomsten.

Let op! Inschrijven is nodig! 

Inschrijven

Over de workshopdocent

De gesprekken worden geleid door Berend-Jan Hilberts, bewoner van Benoordenhout, en coach van mensen die de diepere lagen van het leven tegenkomen en/of de grotere thema’s van het leven willen aangaan. Berend-Jan heeft daarnaast een grote nieuwsgierigheid naar verschillende wijsheidtradities, zoals Taoisme, Soefisme, Boedhisme, Advayta Vedanta, en mystieke stromingen binnen het Christendom.

Volg Bibliotheek Benoordenhout: