Tentoonstelling: Of Bikes And Men door illustrator Nicolas Journoud

9 maart 2024, van 15:00 tot 17:00 | Bibliotheek Benoordenhout

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

''Of Bikes And Men'' is een serie illustraties over fietsen en de soms verrassende manieren waarop mensen hier in Nederland fietsen.

Over het project

Nicolas Journoud begon dit project in de zomer van 2017, kort voordat hij met zijn gezin van Kazachstan naar Nederland verhuisde. Het idee was om zichzelf voor te stellen aan het lokale publiek met een nieuw project dat zij beter dan wie dan ook konden beoordelen – en hopelijk van genieten.
De eerste illustraties zijn geïnspireerd op situaties uit het echte leven die Nicolas had opgemerkt tijdens een eerste verblijf in Den Haag in 2015. Het gaat om de surfer, de zakenman, de hondenuitlater, de selfie, de puppy in de jas en vele andere personages. Toen hij genoeg illustraties klaar had, begon hij ze op een speciaal Instagram-account te plaatsen en verkocht hij gedrukte kaarten in verschillende winkels in de stad om de ontvangst te controleren. Gelukkig was de feedback erg positief en na een paar maanden namen verschillende mensen die zijn kaarten kochten contact met hem op om hun eigen portretten - op de fiets - in dezelfde stijl te laten maken.

Vandaag de dag, na ruim 80 losse fietsillustraties, gaat de serie “Of Bikes and Men” verder met portretten in opdracht van mensen, families en vrienden uit Nederland en andere landen, wat meer is dan Nicolas had gehoopt toen hij de eerste illustratie tekende in augustus 2017.

Voor wie? 
Alle leeftijden

Wanneer? 
Vanaf 10 februari hangen de tekeningen van Nicolas Journoud in bibliotheek Benoordenhout. 

Op de volgende momenten is Nicolas Journoud in bibliotheek Benoordenhout. Kom langs voor een praatje of meer informatie over zijn werk!

10 februari, 15.00 tot 17.00 uur
17 februari, 15.00 tot 17.00 uur
02 maart, 15.00 tot 17.00 uur
09 maart, 15.00 tot 17.00 uur
16 maart, 15.00 tot 17.00 uur
27 maart, 15.00 tot 17.00 uur

Waar?
Bibliotheek Benoordenhout

Over Nicolas Journoud:

Nicolas is een Franse illustrator en stripauteur en woont in Den Haag met zijn vrouw en hun jonge dochter.

Volg Bibliotheek Benoordenhout: