Dutch Caribbean Book Club ontmoet leeskringen Haagse bibliotheken

Zaterdag 18 maart 2023, van 13:00 tot 15:15 | Centrale Bibliotheek, 5e verdieping, Podium B

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op zaterdagmiddag 18 maart organiseert de Centrale Bibliotheek Den Haag ism Haags Verhaal een verhalenbijeenkomst tussen de Dutch Caribbean Book Club en de leeskringen van de Haagse bibliotheken. Twee heel verschillende boekenclubs met trouwe leden die een groot hart hebben voor literatuur gaan op die middag met elkaar in gesprek en luisteren naar elkaars verhalen. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Boekenclubs zijn populair: voor de leeskringen van de Haagse Bibliotheken zijn dan ook steevast wachtlijsten. Deelnemers van zo’n leeskring lezen samen een boek en gaan daarover met elkaar in gesprek onder leiding van een Leeskringbegeleider. Leeskringen bieden leesplezier, sociaal contact en diepgang in een. Els Schotte is ruim 10 jaar leeskringbegeleider van vier kringen in Den Haag en een in Delft. Els ademt literatuur: ze organiseert bijvoorbeeld ook literaire wandelingen. Els zal het verhaal vertellen van de leeskringen, haar rol daarin en haar liefde voor boeken.

Magda Lacroes startte tien jaar geleden de Dutch Caribbean Book Club. Minstens ieder kwartaal organiseert ze een bijeenkomst rondom een boek van een auteur die afkomstig is uit de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba. Deze bijeenkomsten zijn drukbezocht. Ze wil bevorderen dat mensen met Caribische roots (meer) boeken lezen van auteurs van deze eilanden en meer te weten te komen over deze auteurs en hun boeken. "De liefde voor boeken zit in mijn hart. Ik was verbaasd dat mensen nog nooit gehoord hadden van Boelie van Leeuwen of Frank Martinus Arion. Ik vind het belangrijk dat ze die schrijvers kennen, maar ook die boeken. Een Nederlandse schrijver kijkt heel anders naar interraciale verhoudingen dan een Caribische auteur.’ Magda gaat het verhaal vertellen van haar initiatief, wat ze daarmee bereikt en over haar literaire passie. Haags Verhaal trekt als een reizend verhalencircus door de stad en stimuleert het contact tussen mensen en gemeenschappen die elkaar nog niet (goed) kennen, maar wel iets gemeen hebben. Zo ontmoet je een andere wereld in je eigen stad.

Deze verhalenbijeenkomst sluit aan bij het thema van de 88e boekenweek die van zaterdag 11 maart tot en met zondag 19 maart plaatsvindt rond het thema 'Ik ben alles'. Daarmee wordt de pluriformiteit van onze identiteit gevierd.

Programma

13.00 Inloop met soep
13.30 start verhalenbijeenkomst
15.15 einde bijeenkomst
Locatie: Centrale Bibliotheek aan het Spui, Podium B, 5e verdieping
Meer informatie: www.haagsverhaal.nl

De entree is gratis, reserveren is gewenst; meld je aan

RESERVEER