De slotavond: Waar staat AI nu in Nederland?

Vrijdag 30 juni 2023, van 19:00 tot 20:30 | Centrale Bibliotheek, Podium B (5e verdieping)

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wat is de huidige stand van zaken rondom AI? Praat mee tijdens de slotavond van de AI-Parade.

Slotavond

De AI-Parade sluit af met een debat over de vraag waar AI nu in Nederland staat. Sprekers zijn onder meer Job van den Berg, data/ai expert bij ai.nl en Felienne Hermans, hoogleraar computerwetenschap.

De gespreksonderwerpen:
- populaire AI toepassingen: waar denken we snel aan bij AI (bv ChatGPT) en wat zijn voordelen en risico's van dergelijke programma's
- alledaagse AI toepassingen: waar hebben we allemaal al mee te maken, zonder het misschien zelf te beseffen. Ook hier de vraag wat zijn voordelen en risico's
- moet er van overheidswege regelgeving komen?
- hoe zien we de toekomst? Heeft AI over zeg 5 jaar alles overgenomen?

Spot de robothond zal ook weer aanwezig zijn en aansluitend is er nog een borrel.

Over Felienne Hermans

Felienne Hermans is hoogleraar didactiek van de informatica aan de Vrije Universiteit Amsterdam, daarnaast is zij informaticaleraar op het Lyceum Kralingen in het Codasium. Ze doet onderzoek naar hoe mensen het beste kunnen leren programmeren. Daarvoor heeft zij onder andere de programmeertaal Hedy gemaakt, waarmee beginners makkelijker kunnen leren programmeren. Daarnaast heeft zij ook het Engelstalige boek The Programmer’s Brain geschreven. In 2021 won ze de De Nederlandse Prijs voor ICT onderzoek.

Over Job van den Berg

Job van den Berg is een van de weinige experts in dit domein die in staat is om ook niet-dataspecialisten de waarde van data en AI te laten inzien en op die manier echt een transformatie binnen bedrijven teweeg te brengen. Job heeft jaren ervaring in Chief Data Officer-rollen bij onder andere Kantar, Sanoma, DPG Media en Blue Field Agency waarin hij data specialisten teams aanstuurde. Sinds 2023 is hij samen met Remy Gieling partner bij en mede-eigenaar van ai.nl.

Reserveer