De Feministische Bieb: Boekenclub

Woensdag 3 mei 2023 | Tweede verdieping

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Meld je aan en leen het boek bij de bibliotheek!

Onder begeleiding van host Rosanne Schot lezen we verschillende feministische boeken en gaan met elkaar het gesprek aan. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 3 mei en het geselecteerde boek is De voormoeders van historica Suze Zijlstra. We komen samen met thee en spekkoek om deze weergaloze familiegeschiedenis te lezen. Wat weet jij eigenlijk over je voormoeders? 

Over De voormoeders: een verborgen Nederlands-Indische familiegeschiedenis. Suze Zijlstra dook de archieven in op zoek naar haar voormoeders. Haar persoonlijke familiegeschiedenis en reizen door IndonesiĆ« wisselen af met de verhalen die ze ontdekte buiten de officiĆ«le geschiedschrijving. Het verhaal geeft inzicht in de veranderende positie van vrouwen, de koloniale samenleving waarin zij leefden en de effecten van deze beladen geschiedenis. Niet voor niets werd het boek geselecteerd door NRC als een van de beste boeken van 2021.

Over Rosanne Schot
Rosanne is al leesverslaafde sinds groep 3. Haar passie voor verhalen leidde tot een studie geschiedenis en het oprichten van de boekenclub Ontspoorde Feministen. Ze is daarnaast mede-oprichter van Feministische Evolutie Leiden, moderator en publiceert opinies en essays. 

Aanmelden

De Feministische Bieb op zondag.

Wat betekent vrijheid voor jou? Op deze zondagmiddag gaan we samen het gesprek aan over vrijheid, feminisme en de koloniale geschiedenis. Op zondag 7 mei bespreken we het thema vrijheid samen met Suze Zijlstra. 

De Feministische Bieb: Vrijheid