Wandeling Haagse Bos

Vrijdag 7 juni 2024, van 10:15 tot 12:30 | 4e verdieping, tentoonstellingsruimte

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wandeling Haagse Bos: mag ik jou een stukje van mijn achtertuin laten zien? Als buurtbewoner van Bezuidenhout is Ingrid van Dijk vaak in de mooiste achtertuin te vinden die er is: het Haagse Bos. Een fijne plek om te ontmoeten, te sporten, te spelen, te wandelen, noem maar op. Het is ook een plek met veel historie: wist je dat Van Gogh, Mozart en Casanova ook in het bos zijn geweest? En de Tweede Wereldoorlog heeft ook enorme impact op het bos gehad.

Ga je mee?

Ingrid: 'Ik vertel en deel graag wat ik in de afgelopen jaren te weten ben gekomen. Ga je mee? In zo’n 1,5 uur wandelen we in een rustig tempo door het bos. We starten bij de tentoonstelling Haagse Mensen in de Centrale bibliotheek met een kopje koffie of thee.'

Praktisch

Locatie
Verzamelen op verdieping 4 van de Centrale Bibliotheek, bij de tentoonstelling 'Haagse Mensen'

Tijden
10:15 inloop met koffie/thee
10:30 start wandeling vanuit Centrale Bibliotheek
12:30 einde wandeling in Haagse Bos

Reserveren

Er kunnen maximaal 14 personen deelnemen aan deze wandeling. 

Tentoonstelling Haagse Mensen

Ingrid van Dijk is de gids van deze wandeling en te zien in de tentoonstelling Haagse Mensen. De tentoonstelling is te zien op de vierde verdieping van de Centrale Bibliotheek van 16 mei tot en met 26 juni 2024. In de fotoserie laten stadsgenoten hun favoriete plek in Den Haag zien. Per wijk komt er een bewoner in beeld en aan het woord. Favoriete plek van Ingrid is het Haagse bos. 

Omgevingsvisie

Deze fotoserie met favoriete plekken van bewoners is onderdeel van de omgevingsvisie. In de omgevingsvisie Den Haag 2050 is vastgelegd wat Den Haag voor stad wil zijn in 2050. Er is met de stad besproken hoe zij de toekomst van Den Haag zien en welke keuzes er in de komende jaren gezamenlijk moeten worden gemaakt. De gemeente is in 2021 gestart met gesprekken met bewoners, organisaties, ondernemers en jongeren over de omgevingsvisie. Het gaat om onderwerpen als duurzaamheid, groen, bouwen, verkeer, gezondheid en veiligheid. In de omgevingsvisie staat wat de gemeente wil verbeteren. Maar ook wat zij wil houden en beschermen. Je kunt hier meer lezen over de omgevingsvisie van Den Haag.

Fotograaf: Daniël Heikens