PraatjePAARD met Pat Smith

Donderdag 30 mei 2024, van 18:30 tot 19:30 | Podium B (5e verdieping)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Editie nummer 5 van PraatjePAARD! Pat Smith is zanger, songwriter en producer. Hij is tevens de frontman van de Haagse band Splendid. In 2015 bracht hij zijn eerste solowerk uit. Eind mei verschijnt zijn nieuwe EP Last Universal Comman Ancestor.

Via zijn solomuziek deelt Pat zijn kijk op de wereld met zijn publiek. Van westerse beats tot Afrikaanse tribale gezangen; alles wat hem inspireert, komt tot uiting in zijn kunst. De productie van zijn nummers omvat levendige samples, elektronische beats en akoestische instrumenten om Pats rauwe stem aan te vullen. De muziek is het best te omschrijven als magnetische alternatieve/hiphop/pop. De nieuwste single Flasbacks is onlangs verschenen.

Op het podium wordt Pat Smith ondersteund door live elektronica, drums, bas, gitaar en toetsen. Hij heeft opgetreden op diverse bloeiende Europese festivals, zoals Boardmasters (UK), Live On The Beach (NL), Royal Park (NL), Reeperbahn Festival (DE), Transmusicales (FR) en Ulluwatu Surf Fest (IND) en vele anderen. 

Pat staat op 31 mei op het podium van PAARD. De avond ervoor is hij te gast bij PraatjePAARD. Reserveer je gratis plekje voor PraatjePAARD via de groene reserveringsknop hieronder. Kaartjes voor het concert kun hier reserveren.

Leuk weetje: In zijn tiener- en twintigerjaren was Pat een competitieve surfer, wat hem, vanaf zijn homebase Scheveningen, de wereld overbracht op zoek naar de beste golven, vergelijkbaar met hoe een nomade op zoek gaat naar nieuwe hulpbronnen. Bovendien is Pat Smith de nachtburgemeester van Den Haag.

Ja, ik reserveer mijn plek!