LAB B Kom bouwen met LEGO

Woensdag 4 oktober 2023, van 13:00 tot 14:30 | Centrale Bibliotheek, LAB B 3e verdieping

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bouw samen de mooiste objecten met LEGO en Technic LEGO

Samen met een Young Engineers kit met LEGO®️ en Technic LEGO®️ ga je aan de slag gaan om een mooi bouwwerk te maken. Jullie bouwen eerst een model. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij! Jullie gaan ook nieuwe dingen verzinnen. Hijskranen, lopende banden, auto's, wat kom jij maken? Ga de uitdaging aan en maak je mooiste bouwwerk!

Het hoogtepunt van iedere workshop is het bouwen van een model dat het onderwerp van de les ondersteund met behulp van LEGO® en Technic LEGO®. Tijdens de les krijgen de kinderen een korte theoretische uitleg of onder andere versnellingen, centrifugale krachten, Newton’s wetten en nog veel meer.

Hoe werkt een wasmachine?’, ‘Hoe komt het dat een hijskraan zo veel kan tillen?’, ‘Waar haalt een boor zijn snelheid en kracht vandaan?’, dit en nog veel meer komt aan bod in deze workshops. Elke deelnemer maakt tijdens de workshops gebruik van de unieke Young Engineers kit die speciaal voor dit doel is ontwikkeld. Op het einde is er ook ruimte om te verbeteren, uit te bouwen en spelen met de modellen waarbij altijd veel creativiteit vrijkomt.

Ook geschikt wanneer uw kind eerder heeft meegedaan aan Bricks Challenge lessen! We zorgen voor genoeg uitdaging en nieuwe bouwmodellen.

Deze is geschikt voor kinderen van 6-12 jaar.

Reserveren:

Wil je meedoen met deze workshop? Reserveer dan snel jouw kaartje via de knop 'reserveer hier'.

RESERVEER HIER