CoderDojo - Leer programmeren

Zondag 26 mei 2024, van 13:00 tot 15:30 | Centrale Bibliotheek, 1e verdieping, Studio B

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bij CoderDojo leren kinderen programmeren. Ze kunnen kiezen uit verschillende onderwerpen om te oefenen met de taal van de toekomst!

Scratch
Voor beginnende programmeurs gaan we aan de slag met Scratch! Scratch is gratis software die ontwikkeld is om te leren hoe computers werken. De speelse presentatie, alsof je met lego aan het bouwen bent, maakt dat iedereen ermee aan de slag kan. Je kunt er van alles mee maken, bijvoorbeeld filmpjes, spelletjes, verhalen en muziek.

Python
Python is een leuke programmeertaal met vele mogelijkheden. In tegenstelling tot Scratch zullen we hier zelf de code typen. Enkele lijnen worden al gauw een programma of spel. Ervaring met Scratch is nodig!

Lego Mindstorms
Programmeren van een robot die opgebouwd is met Lego! Ervaring met Scratch of Micro Bit is nodig!

Micro bit
Hier leer je programmeren met de Micro bit. Een apart computerbordje met een groot scale aan toepassingen, zoals zelfrijdende robots. 
Ervaring met Scratch nodig!

3D Printer
In deze workshop maak je een ontwerp zodat het door een 3d-Printer gemaakt kan worden.

Laptop meenemen
Neem je laptop mee (of leen er eentje). Als je geen laptop hebt, geef dat dan op bij je inschrijving. Wij zullen dan proberen om een laptop/computer voor je te regelen.

Inschrijven
Reserveren doe je via de website van CoderDojo Den Haag.

Heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We kunnen dan weer iemand van de wachtlijst blij maken.

 

Deze workshop is een samenwerking met Coder Dojo en onderdeel van LAB B.

LAB B
is het nieuwe 'laboratorium' van de Bieb, waarin ontdekken en ervaren voorop staat
Elke zondagmiddag vinden er in LAB B leuke workshops plaats en is er ruimte om te experimenteren en spelenderwijs te leren!
Kijk in de agenda voor meer leuke activiteiten!