Feministische Bieb: Boekenclub

Woensdag 12 juni 2024, van 18:30 tot 19:45 | Centrale Bibliotheek | Dok B (verdieping 4)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Feministische Bieb leest op 12 juni het debuut 'Bedenktijd' van Meredith Greer. Iedereen is welkom om met een theetje en een snack het boek te bespreken. Kom je ook?

Bedenktijd vertelt het verhaal van wat er gebeurt met de verliezen die we liever vergeten en het verdriet dat niemand ziet? Meredith Greer ondergaat in complete isolatie een abortus. Te midden van een orkaan vol rouw, woede en verdriet begint ze te schrijven. Ze raakt gefascineerd door de magische, vervreemdende en verwoestende effecten van liminaliteit. Haar onderzoek naar onderwerpen als onzichtbaarheid, de verbeelding van verdriet en de onvermijdelijkheid van vergeten, verweeft ze met po√ęzie, proza en rauwe herinneringen. Het resultaat is een ingenieus boek waarin Greer de grenzen tussen genres tart en de mogelijkheden van de taal probeert op te rekken waar die tekortschiet. In de traditie van Susan Sontag, Olivia Laing en Claudia Rankine schept Greer met Bedenktijd een besef van wat het is om mens te zijn en vast te zitten in een tussentijd.

Meredith Greer (1988) is een Amerikaans-Nederlandse journalist en schrijver. Ze werkt als eindredacteur bij de Volkskrant. Daarvoor werkte ze als redacteur bij BNR Nieuwsradio en BNNVARA, en als wekelijkse columnist bij HP/De Tijd. Ze publiceerde essays, opiniestukken en artikelen in onder meer Vrij Nederland en de Volkskrant. Daarnaast is ze in zowel Nederland als Vlaanderen werkzaam als spreker en moderator. Bedenktijd is haar literair debuut.

Onder begeleiding van Rosanne Schot lezen we verschillende feministische boeken en gaan met elkaar het gesprek aan. Rosanne is historicus en haar passie voor verhalen leidde tot het oprichten van de boekenclub Ontspoorde Feministen. Ze is daarnaast moderator en publiceert opinies en essays.

Of je nu een fervent lezer bent of net begint met het verkennen van literatuur, de Feministische Bieb Boekenclub biedt een warme en gastvrije omgeving waarin iedereen wordt aangemoedigd om hun stem te laten horen. Je kunt je aanmelden via de onderstaande link. 

aanmelden

Foto Meredith Greer - fotocredits Keke Keukelaar