Indisch Herinneringscentrum Boekenclub

Donderdag 16 mei 2024, van 18:30 tot 20:00 | Centrale Bibliotheek | Dok B (4e verdieping)

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Deze boekenclub biedt meer perspectieven voor mensen binnen en buiten de gemeenschappen die geïnteresseerd zijn in het koloniale verleden, met name in het gebied dat wij nu Indonesië noemen. Er verschijnen nog dagelijks talloze boeken over dit onderwerp. Dat brengt helderheid, maar roept soms ook vragen op. Daarom organiseren we graag deze boekenclub om met jullie het gesprek aan te gaan.

Voor de IHC Boekenclub kiezen we vernieuwende en schurende thema’s. De afgelopen tien jaar is de jongste generatie van deze gemeenschappen zich steeds bewuster geworden van het feit dat het koloniale verleden van hun voorouders niet alleen invloed heeft op hun eigen leven, maar ook op de maatschappij in Nederland als geheel. De impact van dit verleden is tot op de dag van vandaag voelbaar. 

De eerste bijeenkomst lezen we...

Zachtop lachen van Malou Holshuijsen. Dit boek gaat over een jonge vrouw met galgenhumor, een dode Indische oma en een groot talent zich laconiek en luidkeels door het leven te bewegen. Als ze van het ene op het andere moment ’s nachts bang is om te gaan slapen en zich overdag niet meer in het verkeer durft te begeven, wordt ze geconfronteerd met de tekortkomingen van haar oh zo humoristische kijk op de werkelijkheid. Geheel onvrijwillig maakt Malou de balans op. Waar komt haar grenzeloze sarcasme nou werkelijk vandaan? En wat heeft het familiemotto, ‘eten is zilver en zwijgen is goud’ met dit alles te maken? Andere boeken met vergelijkbare thema’s zijn: Soedah - laat maar van Maddy Stolk Erfstuk - Carmen van Geffen.

Wil je deelnemen aan de Indisch Herinneringscentrum Boekenclub? Klik op de knop hieronder en meld je gratis aan!

aanmelden

De Indisch Herinneringscentrum Boekenclub maakt deel uit van Lezen met de stad, een nieuw initiatief van de Centrale Bibliotheek waar gemeenschappen samen komen.