Jongeren Informatie Punt

4 april 2024, van 14:00 tot 16:00 | Elke 2 weken | Partnerbalie (2de verdieping)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Jongeren informatie punt: Info, advies en hulp voor jou!

Wat doet het JIP?

Het JIP is het Jongeren Informatie Punt van Den Haag, Delft en Zoetermeer. Je kunt met alle vragen die je hebt bij het JIP terecht!

Bij het informatiepunt in de Centrale Bibliotheek kun je gratis, vertrouwelijk en anoniem langskomen voor informatie, advies en lichte ondersteuning. Vragen die eerder gesteld zijn bij het JIP zijn: 'Ik zoek woonruimte, maar weet niet waar', 'Er zijn problemen thuis, wat kan ik doen?', 'Hoe vind ik werk?', 'Misschien ben ik zwanger, wat moet ik doen?', 'De brieven en formulieren die ik krijg snap ik niet, kunnen jullie meelezen?', 'Er zijn problemen met een instelling, kunnen jullie mij daarmee helpen?', 'Op werk/school heb ik ruzie, wat kan ik doen?', 'Ik wil graag een actie of project opzetten, maar ik heb geen geld. Kunnen jullie me daarmee helpen?'.

Je kunt een afspraak maken of zonder afspraak langskomen. Wij begrijpen heel goed dat er heel wat dingen op je pad kunnen komen waar je vragen over kunt hebben. Misschien weet je niet meer wat je moet doen, maar heb je geen specifieke vraag.Ook dan kun je contact met ons opnemen. Geen vraag of verhaal vinden we raar, alles wat voor jou belangrijk is nemen we serieus. Wij gaan graag met je in gesprek. Komen we er zelf niet uit, dan weten wij de juiste weg om jou verder te helpen.

Loop gerust eens binnen bij ons spreekuur in de Centrale Bibliotheek op iedere 2e donderdag van de maand van 14 tot 16 uur.