Stichting Aight presents: THIS IS HIPHOP

14 december 2023 t/m 29 februari 2024 | Centrale Bibliotheek, tentoonstelling (4e verdieping)

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Je komt de term hiphop vaak tegen, maar wat betekent het eigenlijk? Hoe lang bestaat het en waar komt het vandaan? In deze expositie laat Stichting Aight zien en ervaren wat hiphop is, waar het uit bestaat, en waarom het al jarenlang de meest invloedrijke subcultuur ter wereld is.

“Hip is to know, It’s a form of intelligence. To be hip is to be up to date and relevant. Hop is a form of movement, you can’t just observe a hop, you gotta hop up and do it. Hip and hop is more than music Hip is the Knowledge, hop is the Movement. Hip and Hop is Intelligent movement.” KRS One

Stichting Aight is in 2003 opgericht in Den Haag, met als doel de hiphopcultuur op een positieve manier te belichten en opkomende (Haagse) artiesten een plek te bieden om hun talenten te ontwikkelen. De fysieke broedplaats van Stichting Aight heet het Haags Hiphop Centrum is de thuisbasis van zowel jonge als ervaren hiphoppers uit Den Haag en de rest van het land.

Donderdag 14 december tussen 18:00 en 20:00 vindt de officiële opening van deze expositie plaats die tot en met februari 2024 in de Centrale Bibliotheek. Tijdens de opening zullen een aantal van Den Haag’s jongste hiphoptalenten laten zien dat zij de “skills to pay the bills” bezitten. Zo zal er een optreden zijn van de jonge MC Benji en zal DJ Niek zorgen voor de muziek en zullen de next-gen bboys van de crew Plan of Attack uitbattlen welk duo zich tot kampioen van de 2on2 breaking battle mogen noemen. Daarnaast is de gehele artwork en styling van de expo verzorgd door niemand minder dan Toby Tanate van de Haagse breaking crew de Heavy Hitters. Kortom, reden genoeg om langs te komen en het startpunt te vieren van deze dope expositie in de centrale bieb.

Stichting Aight

Aight is het platform en kenniscentrum op het gebied van hiphop in de regio Haaglanden. Aight inspireert, motiveert en ontwikkelt talenten van jongeren op het gebied van muziek, dans en beeldende kunst om ze de mogelijkheid te bieden de beste versie van zichzelf te laten worden.

Lees meer over stichting Aight

Breakdance workshops


In februari biedt Stichting Aight verschillende gratis breakdance workshops aan.
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Niveau: alle niveaus welkom, dus ook beginners
Locatie: verdieping 4, ín de tentoonstelling THIS IS HIPHOP
Tijd: 15.00u-16.00u

7 februari

14 februari

21 februari

28 februari