Volks Universiteit: Zomercursus Architectuurwandeling Centrum

Woensdag 10 juli 2024, van 13:30 tot 16:30 | Centrale Bibliotheek, Dok B (4e verdieping)

Kosten: 110,-

Op straat kom je van alles tegen aan stijlen en betekenissen. De geschiedenis van Den Haag bestaat uit lagen, waarbij de politieke laag ook duidelijk 'op straat' ligt. Dat maakt Den Haag zo bijzonder ten opzichte van andere steden.

De wandelbijeenkomsten beginnen met ongeveer een uur theorie in de Centrale Bibliotheek, daarna wandel je met de groep en docent 2 uur door een bepaald gedeelte van het centrum van de stad. Het theoriedeel gaat in vogelvlucht door de architectuur geschiedenis, zodat je snel stijlen zult kunnen herleiden. Tijdens de wandelingen zullen we veel 'lopen en dan weer stilstaan'. Bedenk dat we soms op onhandige plekken zullen staan en dat de stad druk is. Het is daarom belangrijk dat je goed ter been bent. De prijs is inclusief een kop koffie of thee bij binnenkomst in Dok B (4e etage Centrale Bibliotheek).

N.B. Wanneer je lid bent van de Openbare Bibliotheek Den Haag, ontvang je 10% korting op deze cursus. Vermeld je lidmaatschapsnummer onderaan op het inschrijfformulier in het vakje 'Pasnummer'; de korting wordt dan automatisch verwerkt.

3 wandelingen van 3 uur

  • woensdag 10 jul 2024 - 13:30 – Centrale Bibliotheek – Dok B - 4e etage
  • donderdag 11 jul 2024 - 13:30 – Centrale Bibliotheek – Dok B - 4e etage
  • vrijdag 12 jul 2024 - 13:30 – Centrale Bibliotheek – Dok B - 4e etage

Inschrijven