Kinderworkshop: De Haagse School – van schets naar schilderij

Woensdag 24 april 2024, van 14:00 tot 15:30 | Escamp

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Laat je inspireren door de schilders van de Haagse School.

De Haagse School in een ander licht  
In de negentiende eeuw was er een groep kunstenaars in Den Haag die op een nieuwe manier werkte. Ze maakten snelle tekeningen in hun schetsboekjes en namen hun schilderkist mee naar buiten om kleine schilderijtjes te maken in olieverf. Wist je dat er voordat er een haven was in Scheveningen boten op het strand lagen? Dat er vroeger echte ezeltjes op het strand stonden om een ritje op te maken? Op de schilderijen van de Haagse School kun je dit allemaal zien. 

Van schets naar schilderij 
Aan de hand van het kinderkunstboek van Charlotte Dematons kijken we naar de landschappen en schilderijen van de Haagse School. Zie je verschillen tussen vroeger en nu? Hoe zou jij zelf een schilderij maken? Met professionele materialen en op werkbladen ga je samen aan de slag, onder leiding van één van de enthousiaste museumdocenten van het Kunstmuseum.   

Stad naar het Kunstmuseum 
Voor elk stadsdeel in Den Haag organiseert het Kunstmuseum avondopeningen. Met gratis busvervoer, ontvangst met een drankje, muziek en workshops en rondleidingen. Deze workshop is een goede voorbereiding op het bezoek aan het museum op 15 mei vanuit stadsdeel Escamp.

Ook mee met de bus? Klik hier voor meer informatie en aanmelden. 

Reserveren 
Ben je benieuwd? Reserveer dan een plek voor deze workshop.
escamp@bibliotheekdenhaag
070 353 8030
of aan de balie in de bibliotheek   

Deze workshop is onderdeel van het programma Stad naar het Museum van het Kunstmuseum Den Haag.