Tentoonstelling, ontmoeten en een workshop: Haagse ‘Urban’ schetsen van Saskia Huijzendveld

2 januari 2024 t/m 29 februari 2024 | Haagse Hout

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Haagse 'Urban Sketcher' Saskia Huijzendveld startte in 2019 met het schetsen van stadsscenes in inkt/aquarel uit directe observatie dus ter plekke.

Als het weer het toelaat, gaat zij (soms alleen maar soms ook met andere schetsers) op pad, bezoekt een stad, daar doorheen zwervend op zoek naar een plek die inspireert. Dat kan zijn, een interessante architectuur, een lijnenspel of een sfeer om die vervolgens op papier te zetten. Het geconcentreerd schetsen te midden van de levendigheid van de stad maar soms ook de rustige sfeer van een plek en ook de ontmoetingen en gesprekjes met de mensen ter plekke maken het voor haar een intense beleving.

Ontmoeten:
Op zaterdag 20 januari en zaterdag 10 februari a.s. zal Saskia tussen 13:30 en 15:00 uur aanwezig zijn in de biblotheek om met belangstellenden in gesprek te gaan over haar werk en over ‘Urban Sketching’ in het algemeen.

Workshop Urban sketching:
(door Saskia; in en om bibliotheek Haagse Hout)
Vrijdag 16 februari van 9.30 tot 11.00 uur.
=VOLGEBOEKT Schrijf u snel in bij de balie! =VOLGEBOEKT

Saskia is lid van de wereldwijde Global Artist Community waar urban sketchers hun schetsen online delen. Zij tekent vooral voor haar eigen plezier maar verkoopt ook regelmatig een van haar schetsen en maakt er een soms een in opdracht.
Deze tentoonstelling is een selectie van haar schetsen gemaakt in Den Haag waarvan ook enkele in haar eigen buurt Bezuidenhout.