Lezing: Arps Fluïdum

28 mei 2024, van 10:00 tot 11:00 | Haagse Hout

Kosten: Gratis

Naar aanleiding van de expositie in museum Beelden aan Zee A Petrified Forest, met sculpturen van Jean (Hans) Arp, geeft Hans van der Gaarden de lezing Arps Fluïdum.

In deze lezing wandelt Hans van der Gaarden, alias Man van Taal, door het leven en het werk van de Frans-Duitse beeldhouwer en dichter die leefde van 1886 tot 1966. Er zullen in deze lezing ook een verschillende gedichten te horen zijn. Arps poëzie is speels, vaak geestig en vol onverwacht wendingen. ‘Ik ga met de woorden om zoals een kind met zijn bouwstenen, ik betast ze en buig ze om, alsof het beeldhouwwerken zijn’, aldus Arp.
 

In Mariahoeve staat een van de laatste beelden die hij maakte: Scrutant l’horizon (De horizon afturend) uit 1965. Arp maakte het speciaal voor deze plek; aan de Bezuidenhoutseweg, uitkijkend over de weilanden van Marlot.

KunstPost en Natuurlijk Nicole

KunstPost bestaat dit jaar 15 jaar. Het is in 2008 opgericht om kunst en cultuur in stadsdeel Haagse Hout op een laagdrempelige manier voor iedereen toegankelijk te maken. Samen met Natuurlijk Nicole en bibliotheek Haagse Hout organiseren zij een spannend programma, bestaande uit een aantal bijzondere lezingen, wandelingen en creatieve workshops rondom Arp, Van Gogh en Bordewijk. Deze lezing in de bibliotheek over Hans Arp vormt onderdeel hiervan. Voor meer informatie over het programma en aanmelden zie www.kunstpost.nl en www.natuurlijknicole.com

 

'Scrutant l'horizon', Hans Arp, 1965 (foto: Hans van der Gaarden)

Reserveren voor de lezing