Feestelijke opening van de Kinderboekenweek

Woensdag 4 oktober 2023, van 14:00 tot 15:30 | Haagse Hout

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kom je naar muziek luisteren, misschien wel dansen, bouwen en knutselen?

Deze feestelijke middag staat het boek van Yvonne Jagtenberg Mijn huis is jouw huis centraal. Het verhaal wordt voorgelezen en muzikaal begeleidt door The Hagsche Stadsmusikanten. Het is een prachtige mix van klassieke en volksmuziek verweven met het lezen van een gloednieuw boek dat speciaal voor de Kinderboekenweek is geschreven! Een unieke gebeurtenis!

Het verhaal....

De moeder van Pats woonde alleen in een huisje. Als ze verliefd wordt komt er een man bij, maar dan komt ook tante Kee en daarna Berend Botje in huis! Het huis wordt steeds groter. Waar houdt dit op? 

De muzikanten...

The Hagsche Stadmusikanten is een kwartet enthousiaste musici van over de hele wereld. Hun passie is om klassieke muziek te delen met publiek van alle leeftijden, waardoor het leuk en toegankelijk wordt. Als studenten en afgestudeerden van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag zijn ze allemaal gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk en delen ze hun expertise graag. Hun gevarieerde repertoire varieert van Vivaldi en Mozart tot moderne composities en volksliederen. De vier musici bespelen in totaal zes verschillende instrumenten en vertegenwoordigen acht verschillende nationaliteiten. Wat een feest voor de zintuigen.

Het feestelijke programma...

Het voolezen, muzikaal begeleidt door The Hagsche Stadmusikanten, begint om 14.00 uur en eindigt rond 14.30. Daarna, tot 15.30 uur, is er tijd om te knutselen en om met grote LEGOblokken bijvoorbeeld samen een mooi huis te bouwen. Reserveren is niet nodig.