Smakelijke herinneringen

1 maart 2024 t/m 10 april 2024 | bibliotheek Leidschenveen

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Expositie van foto’s uit WijkKoken (editie 2014 en 2016).

Koken leeft in het stadsdeel, onze collectie kookboeken is al jaren populair! Samen met thuiskoks in Leidschenveen en Ypenburg zijn twee edities van het kookmagazine WijkKoken gemaakt met daarin bijzondere verhalen om te vertellen en recepten om te delen. Samen eten is samen herinneringen maken.

Naast typisch Nederlandse recepten zijn er gerechten uit veel andere landen (o.a. Suriname, Indonesië, Georgië en Slovenië) opgenomen. Iedereen die ooit in dit stadsdeel is komen wonen, heeft zijn/haar eigen keuken meegenomen. 
De gerechten zijn op locatie in het stadsdeel gekookt en de foto’s van de gerechten zijn gemaakt door foodfotografe en stadsdeelbewoonster Ulrike de Haas. Zij heeft een aantal foto's geselecteerd voor deze expositie. 

De expositie is van 1 maart tot en met 10 april 2024 tijdens openingstijden te bekijken in bibliotheek Leidschenveen.

Aan Tafel!
Deze expositie sluit aan bij de voorstelling Aan Tafel, een filmdiner over de smaak van thuis, waar het niet gaat over de kwaliteit van eten, maar over de grappige, mooie, ontroerende of belangrijke herinneringen die daaraan vastzitten. De tafel staat van 11 maart tot en met 16 maart geëxposeerd in bibliotheek Leidschenveen als kunstinstallatie waarop je (gratis) fragmenten van de films kunt bekijken.