Maakplaats Loosduinen

30 maart 2024, van 14:00 tot 16:00 | Elke 2 weken | Bibliotheek Loosduinen

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ook in 2024 hebben we iedere twee weken een Maakplaats in Bibliotheek Loosduinen

Naar ons idee is het een groot succes, maar we kunnen nog wel wat mensen gebruiken. Er zijn al mensen die hun kennis met ons delen, maar naast mensen die vooral iets willen komen leren en/of doen, zoeken wij mensen van wie wij iets kunnen leren op het gebied van techniek (solderen, werken met printjes, etc.), programmeren (Arduino, Raspberry, Micro:bit, bijvoorbeeld), 3D-printen en -ontwerpen (zoals FreeCad, OpenSCAD, Fusion 360, maar als je iets beters weet...).

We gaan ons best doen om iedere keer op tijd aan te geven wat we gaan doen.

Community

De maakplaats is een community. Het is een actieve club waarbij wij plezier in techniek willen hebben en verwachten dat we kennis en vaardigheden aan elkaar overbrengen. Halen en brengen dus.

Leeftijd

Onze makerplaats is van een jaartje of twaalf tot ruim daarboven. Als je maar belangstelling hebt voor techniek en nieuwsgierige bent naar hoe dingen werken en hoe je ze eventueel zelf kunt maken.

Wat zijn de kosten?

Er zijn geen kosten verbonden aan de Maakplaats, tenzij je te zijner tijd grote en eigen dingen gaat printen. Dan vragen we een kleine bijdrage in de kosten. Maar zullen we eerst maar eens starten? Het is vrije inloop, dus je hoeft je (nog) niet aan te melden.

Hulptroepen

Zoals eerder gezegd: om er een geslaagde Maakplaats met een eigen community van te maken zijn wij op zoek naar enthousiaste mensen die kennis hebben van 3D-printen, lasersnijden, SBC, zoals Raspberry, Arduino of Micro:bit programmeren, etc. Het is dan ook fijn als je deze kennis op een plezierige manier kunt en wilt overdragen.

Als je wilt kun je ook een kind of kleinkind onze kant op sturen als je denkt dat hij of zij dit leuk vinden, of een bijdrage kan leveren aan onze makersplaats: programmeren, Arduino, Raspberry, lasersnijden…Stuur een mailtje via loosduinen@bibliotheekdenhaag.nl met daarin contactgegevens en natuurlijk wat je specialiteit is. Maar een keer langskomen is natuurlijk veel leuker!

TOT SNEL!