Lezing over het boek Sonny Boy

Zaterdag 18 november 2023, van 12:00 tot 13:00 | Bibliotheek Moerwijk

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De bestseller Sonny Boy staat in november centraal tijdens Heel Nederland Leest, de jaarlijkse campagne van de Nederlandse bibliotheken.

Sonny Boy 
Het bekende boek Sonny Boy van schrijfster Annejet van der Zijl speelt zich voor een belangrijk deel af in Den Haag en Scheveningen. Rika van der Lans en de veel jongere Waldemar Nods hadden vanaf de jaren dertig tot in de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog een pension vlakbij de zee, gingen geregeld met de kleine Waldy ('Sonny Boy') naar het strand, woonden vlakbij het oude vissersdorp, maar hoefden eveneens maar een paar minuten te lopen om in het gezellige uitgaansgebied rond het Kurhaus te komen.

Lezing 
Schrijver en journalist Danny Verbaan komt een lezing geven over het boek bij ons in de bibliotheek. Hij vertelt over de wereld waarin het boek zich afspeelt en gaat ook uitgebreid in op de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de voordracht worden volop historische foto's getoond en laat Danny Verbaan ook zien in welke huizen en straten het aangrijpende verhaal zich heeft afgespeeld.

Cadeautje van de bibliotheek 
Tijdens de hele maand november kunt u het boek Sonny boy gratis ophalen bij één van de bibliotheken in Den Haag. 

Aanmelden:
E-mail: moerwijk@bibliotheekdenhaag.nl
Telefonisch: 070 218 7185
Of aan de balie van onze bibliotheek.
Kan je niet komen? Meld je dan alsjeblieft telefonisch af of per mail.

Sonny Boy