Vrijheidsweken familievoorstelling: Nachtreis van Sahand Sahebdivani 6+

13 april 2024, van 13:00 tot 14:00 | Bibliotheek Moerwijk

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Nachtreis is het eigen vluchtverhaal van Sahand. Hij was nog maar vijf jaar oud toen hij, tijdens de Iran-Irak oorlog, door de bergen moest vluchten.

“Ik werd zachtjes door mijn moeder wakker geschud. Ik hoefde mijn pyjama niet uit te doen, wel kreeg ik een warme jas er overheen. We reden de stad uit en stapten uit bij een donker weggetje. Daar tilde mijn moeder mij op een paard. Ik zat achterop bij een man die ik niet kende. Hij had een grote snor en stonk een beetje.”

Een persoonlijke voorstelling die vertelt hoe het is om op vijfjarige leeftijd te vertrekken uit het land waar je geboren bent. Het laat zien wat het met je herinneringen doet als je alles en iedereen hebt moeten achterlaten. In dit verhaal vertelt Sahand niet alleen over zijn vluchtverhaal maar ook over de volksverhalen die zijn vader aan hem vertelde. Deze verhalen zijn het enige wat Sahand uit Iran mee heeft kunnen nemen. Voor het eerst heeft hij deze avonturen bewerkt voor een jonger publiek. 

Sahand is een Nederlandse verteller met een Iraanse afkomst. Sinds 1999 brengt hij zijn verhalen in maar liefst drie talen ten gehore.

Aanmelden:
E-mail: moerwijk@bibliotheekdenhaag.nl
Telefonisch: 070 21 87 185
Of aan de balie van onze bibliotheek
Kan je niet komen? Meld je dan alsjeblieft telefonisch of per e-mail af.