Concert van Hofstads Jeugdorkest

9 december 2023, van 15:00 tot 16:15 | Bibliotheek Nieuw Waldeck

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kom naar de biblitoheek en luister naar de muziek van deze getalenteerde jonge musici. Op deze middag spelen het Basisorkest en het Voorbereidend Orkest beide een concert in Bibliotheek Nieuw Waldeck.

Het Hofstads Jeugdorkest
Dit is niet alleen een heel gezellig jeugdorkest, het is ook nog het oudste. En niet alleen het oudste van het land, maar van de wereld! In 2023 is het VHJO honderd jaar geworden! De kracht van het VHJO is het plezier dat de leden hebben in het samenspelen. Het VHJO heeft vijf orkesten die op leeftijd zijn ingedeeld en we spelen zo’n drie tot vier concerten per jaar. Deze dag zal het Basisorkest en het Voorbereidend Orkest (kinderen van 9 tot 13 jaar) er spelen. We spelen onder andere kerstmuziek en de filmmuziek van Harry Potter.

Het Basisorkest
Dit orkest bestaat uit ca. 30 leden in de leeftijd van ongeveer 9-12 jaar. Naast strijkers zijn er in het Basisorkest ook blazers. Onder leiding van dirigent Inge Reinders-Cornelissen wordt het samenspelen verder ontwikkeld waarbij ook het niveau van de muziekstukken mee stijgt. 

Het Voorbereidend orkest
Dit bestaat uit ca. 40 leden in de leeftijd van ongeveer 10-14 jaar Het Voorbereidend orkest is het orkest dat volgt op het Basisorkest. Naast strijkers en blazers zijn er in het Voorbereidend orkest ook pauken en slagwerk. Het Voorbereidend orkest staat onder leiding van dirigent Sanneke Hendrich.

Reserveren
Het maken van een reservering is niet nodig. Houdt rekening met een beperkt aantal zitplaatsen, voor personen die slecht ter been zijn.