'Kunst en Verhalen' & 'Adelbert Zeylmans'

2 november 2022, 15:00 t/m 30 december 2022, 23:59 | Bibliotheek Nieuw-Waldeck en Loosduinen

Kosten: geen

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kunstkamer Loosduinen exposeert hun nieuwe tentoonstellingen in bibliotheken Loosduinen en Nieuw Waldeck.

Bijzondere exposities

Zoals muziek een bepaalde emotie of herinnering kan oproepen, geldt dit ook voor kunstwerken of objecten. Deelnemers van de Kunstkamer Loosduinen laten hun objecten, schilderijen en collages met het eigen bijpassende verhaal zien; dat kan over de gebruikte techniek gaan, de oorsprong, ervaring of een herinnering aan de periode wanneer en waar het gemaakt is. ‘Kunst en Verhalen’ is te zien en te lezen tot half december.

Adelbert Zeylmans

In de bibliotheek Nieuw Waldeck vindt men nog meer verhalen; centraal staan in deze expositie de illustraties van de Hagenaar Adelbert Zeylmans voor de uitgave van de sprookjes van H.C. Andersen in de jaren 60. Zeylmans werd geboren in 1929 en is overleden in 1973. Hij volgde zijn opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en Antwerpen en was lid van Pulchri Studio in Den Haag. De originele kleurrijke prenten en zwart-wit tekeningen zijn in beheer van de stichting Kunstkamer Loosduinen. “Vindingrijk in expressie en fantasie en zeker geen kinderachtige illustraties, maar dat zijn veel sprookjes ook niet” aldus de recensie destijds. Naast de expositie zijn ook de illustraties te zien van een nooit uitgegeven prentenboek. Deze bijzondere expositie in de bibliotheek Nieuw Waldeck te zien tot half december. 

Opening

Op woensdag 2 november 15.00 uur is er een bescheiden opening van de expositie in bibliotheek Nieuw-Waldeck.  

De exposities zijn onderdeel van het festival Loosduinen Gaat Los, dat plaatsvindt van 2 t/m 6 november op diverse locaties in stadsdeel Loosduinen. Kijk voor andere activiteiten op www.loosduinengaatlos.nl